ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Digituen kehittäminen jatkuu Pohjois-Karjalassa

Digituen kehittäminen jatkuu Pohjois-Karjalassa – tavoitteena tuoda digituki kaikkien saataville

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto jatkaa digituen alueellista koordinointia Digituki Pohjois-Karjala -hankkeessa valtiovarainministeriön jatkorahoituksella yhdessä Siun soten ja Joensuun kaupungin kanssa.

Valtionavustusta digituen alueelliseen koordinointiin myönnettiin yhteensä 14 maakunnalliselle hankkeelle, joista 11 on jatkohankkeita ja kolme uusia. Valtionavustuksen myönsi valtiovarainministeriö.

- Digituki kuuluu kaikille, joten jatkamme innolla sen kehittämistä alueellisen verkoston kanssa. On mukava saada myös uusia alueita mukaan digituen yhteistyöhön, iloitsee maakuntaliiton projektipäällikkö Esa Huurreoksa.

Digituen kansallisesta koordinaatiosta ja myös maakuntaliittojen työn ohjaamisesta huolehtii Digi- ja väestötietovirasto.

Digituen järjestämisellä pyritään vaikuttamaan, että kaikilla kansalaisilla on riittävät taidot käyttää sähköisiä palveluja. Se myös mahdollistaa yhdenvertaisen asioinnin viranomaispalveluissa. Maakuntaliittojen hankkeet kokoavat digituen järjestäjät alueellisiksi verkostoiksi ja auttavat kehittämään digitukea edelleen.

- Tuoreen digitaitokartoituksen mukaan me suomalaiset olemme digitaitava kansa, mutta digituelle on myös selkeä tarve. Digitukea on tarjolla, mutta kaikki eivät sen pariin löydä. Valtionavustushankkeiden tavoitteena on muun muassa kartoittaa digituen tarjontaa ja edistää löydettävyyttä, kertoo projektipäällikkö Minna Piirainen Digi- ja väestötietovirastosta.

Tukipyyntöjä verkostolle

Digi- ja väestötietovirasto tukee maakuntien liittojen kokoamien digitukiverkostojen toimintaa ja toimii digituen puolestapuhujana. Maakuntien tehtävänä on ohjata alueen digitukitoimijoiden verkostoa, kasvattaa digituen tunnettuutta ja kehittää tuen saatavuutta.

– Kun lukuisat järjestöt, kunnat, viranomaiset ja yritykset kokoavat voimansa maakuntien liittojen avulla, muodostuu digituen tarjoajista muutosvoima, jolla on keskeinen rooli sujuvan Suomen kehittämisessä, Minna Piirainen sanoo.

Tulevalla hankekaudella Pohjois-Karjalassa tiivistetään verkoston yhteistyötä ja luodaan maakunnan asukkaille mahdollisuus lähettää digitukipyyntöjä verkostolle esimerkiksi postikortein tai sähköpostilla.

– Digitukiväylän avulla maakunnan asukkaat pystyvät lähettämään digitukipyyntöjä verkostolle. Asukkaiden ei tarvitse löytää oikeaa tuen antajaa itse, vaan oikeanlainen apu etsitään digituen verkoston ja hankkeen yhteistyöllä, projektisuunnittelija Elina Honkaselkä kertoo.

Mitä on digituki?

  • Valtiovarainministeriö myöntää maakuntien liitoille avustusta digituen alueelliseen koordinaatioon.
  • Työtä koordinoi Digi- ja väestötietovirasto.
  • Maakuntien liitot kokoavat alueensa digitukea tarjoavat toimijat yhteen ja huolehtivat palveluiden löydettävyydestä.
  • Digitukea tarjoavat kunnat, julkisen hallinnon toimijat, järjestöt, erilaiset hankkeet ja yritykset.
Piirroskuva puhelimesta, jonka näytöllä on sydän.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute