ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Bioenergiaosaaminen houkuttelee EU-maista opintovierailulle Pohjois-Karjalaan

Bioenergiaosaaminen houkuttelee EU-maista opintovierailulle Pohjois-Karjalaan

Kansainvälisen Bio4Eco-hankkeen partnerit kokoontuvat 12. – 13.6.2018 Joensuussa ja Kolilla.

Interreg Europe -ohjelmaan kuuluvan Bio4Eco -hankkeen opintovierailu kokoaa tällä viikolla Pohjois-Karjalaan merkittävän joukon metsä-, maatalous- ja energia-alan asiantuntijoita, yliopistojen, ministeriöiden ja aluehallintojen edustajia muista EU-maista. Osallistujia on Kataloniasta, Sloveniasta, Bulgariasta, Italiasta, Ranskasta, Romaniasta, Latviasta ja Suomesta yhteensä noin 50 henkeä.

- Tapahtuma on kiinnostanut eri maiden hankepartnereita harvinaisen paljon, koska Pohjois-Karjala mielletään vahvasti hankkeessa edelläkävijäksi. Muut haluavat oppia meiltä hyviä käytänteitä uusiutuvan energian ja bioenergian käytössä vietäväksi omiin kotimaihinsa, Bio4Eco-hankkeen projektisuunnittelija Miina Jahkonen kertoo.

Tiistaina Metla-talossa hankepartnerit ja pohjoiskarjalaiset sidosryhmät antavat tilannekatsauksia hankkeen etenemisestä omalta osaltaan ja vaihtavat kokemuksiaan. Keskiviikkona he vierailevat Karelia-ammattikorkeakoulun energiapuistossa, Enon energiaosuuskunnassa, Kolin kansallispuistossa ja luontokeskus Ukossa.

 

Huhtikuussa 2016 käynnistynyt hanke ”Bio4Eco - kestävän alueellisen bioenergiapolitiikan pelinrakentaja” tukee siirtymistä vähähiiliseen talouteen erityisesti uusiutuvan energian, rakennusten energiatehokkuuden sekä metsä- ja maatalousbiomassan käytön osalta. Hanke on rahoitettu Interreg Europe –ohjelmasta.

Hankkeen ensimmäisen vaiheen aikana (04/2016–09/2018) tehdään toimintasuunnitelma alueellisiin tavoitteisiin pääsemisestä. Toinen vaihe (10/2018–09/2020) on varattu suunnitelman toteuttamiseen ja seurantaan. Hankkeen puitteissa maakuntaliitto laatii maakunnallisen metsäbiotalousstrategian yhdessä maakunnan toimijoiden kanssa.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute