ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Ari Mononen on Maakunnan kehittäjä 2018

Ari Mononen on Maakunnan kehittäjä 2018

Maakunnan uuden vuoden vastaanotto 5.1.2019 Tohmajärvellä: Iivari Mononen Oy:n toimitusjohtaja Ari Mononen on palkittu Pohjois-Karjalan Maakunnan kehittäjänä 2018

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton uuden vuoden vastaanotto järjestettiin tänä vuonna Tohmajärvellä yhteistyössä Tohmajärven kunnan kanssa. Juhlaa vietetään vuorovuosin eri puolilla maakuntaa.

Erityisvieraina Tohmajärven juhlassa oli Keski-Karjalan maakuntapäivän järjestämiseen osallistuneita, Tohmajärven kunnan omia sidosryhmiä sekä Sortavalan kaupungin johtoa, muun muassa kaupunginjohtaja Sergei Krupin. Kaiken kaikkiaan juhlaan osallistui nelisensataa henkeä, jotka edustivat maakunnan kuntia, elinkeinoelämää ja yhteisöjä. Juhlapuheen piti tohmäjärveläislähtöinen Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen.

Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Seppo Eskelinen nosti maakuntaliiton tervehdyspuheessa esiin itäsuomalaisen aluepolitiikan ja yhteistyön merkitystä.

  • ”Pohjois- Karjalan edunvalvonnassa on päästävä irti jatkuvasta puolustustaistelusta ja suunnattava enemmän tulevaisuuteen. Tähän tarvitsemme Itä-Suomen maakuntien tiivistä yhteistyötä ja tulevalla vaalikaudella kehä kolmosen ulkopuolisten alueiden entistä vahvempaa roolia valtakunnan politiikassa”, Eskelinen totesi.

Urheilun puolesta isolla sydämellä

Maakunnan kehittäjäksi 2018 valittu Ari Mononen on ollut merkittävin taustavaikuttaja joensuulaisen pesäpallon nostamisessa yhdeksi valtakunnan kärkiseuraksi.

  • ”Merkittävän työuransa ohella Ari Mononen on osallistunut monipuolisesti urheilun edistämiseen ja ennen kaikkea nuorten urheiluharrastusten mahdollistamiseen yli 30 vuoden ajan. Hän on toiminut ja toimii edelleen nuorten pesäpallovalmentajana, mikä vaatii säännöllistä viikoittaista sitoutumista”, palkinnon luovuttanut maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen kiitteli.

Ari Mononen on vaikuttanut merkittävästi siihen, että Joensuu sai järjestettäväkseen pesäpallon Itä-Länsi 2018 -tapahtuman ensimmäisen kerran kautta historian.

  • ”Ari Mononen on johtanut Pesäpallon tukisäätiön kautta joensuulaisen pesäpallon olosuhteiden rakentamista. Joensuuhun saatiin viime vuonna uusi ja Suomen paras pesäpalloareena, jonka kruunasi Joensuun Mailan Suomen mestaruus viiden pronssimitalin jälkeen”, Joensuun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Jani Kuokkanen totesi.

Kotimaisen, kasvavan perheyhtiön johtajana Ari Mononen vaikuttaa positiivisesti maakunnan elinkeinoelämän kehitykseen. Iivari Mononen Oy on tätä nykyä yli 150 henkeä työllistävä vientiyritys, jolla on toimipisteet Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Englannissa.

Hyvä tiimi puhaltaa yhteiseen hiileen

Ari Mononen pitää Pohjois-Karjalaa on erittäin hyvänä toimintaympäristönä liiketoiminnan kehittämiseen.

  • ”Maakunta ja sen keskus ovat sijaintiin ja asukasmäärään suhteutettuna poikkeuksellisen elinvoimisia. Tähän on vaikuttanut maakuntaan sitoutuneiden yritysten halu kantaa yhteiskuntavastuuta ja se, että täällä myös julkinen sektori kantaa yritysvastuuta. Tällä yhteistyöllä maakuntamme ja sen keskus ovat vetovoimaisia myös jatkossa”, Mononen rohkaisee.
  • ”Yhteistyön merkitys korostuu niin yrityksen sisäisessä kehitystyössä ja kasvussa kuin myös menestyksessä urheilun tai kulttuurin saralla. Ilman hyvää johtoryhmää tai hyviä ja sitoutuneita työntekijöitä ei yritys menesty. Samaa pätee urheilussa. Tarvitaan hyvä tiimi, joka puhaltaa yhteen hiileen ja tähtää yhteisen vision saavuttamiseen. Menestymisen kannalta on olennaista rekrytoida jokaisella osa-alueella parhaat mahdolliset tekijät. Kovalla työllä ja yhteistyöllä on mahdollista saavuttaa tavoitteet”, Mononen sanoo.

Maakunnan kehittäjiä eri elämänalueilta

Maakuntajohtaja Risto Poutiaisen mukaan Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Joensuun Nuorkauppakamari ry myöntävät vuosittain Maakunnan kehittäjä -palkinnon pohjoiskarjalaiselle henkilölle tai taholle, joka on kyseisenä vuonna esimerkillisesti edesauttanut maakunnan kehitystä ja omalla toiminnallaan vaikuttanut maakunnan positiiviseen eteenpäin menoon.

Palkinnon tavoitteena on herätellä maakunnan asukkaita työskentelemään yhteisen ja yhä paremman Pohjois-Karjalan hyväksi. Kehittäjäpalkinnon saaja on samalla myönteinen esimerkki maakunnan menestyksestä.

Palkinto on vuosien saatossa myönnetty vaihtelevasti eri elämänalueiden edustajille. Palkittuina on ollut monipuolinen joukko liike-elämän, kulttuurin, koulutuksen ja urheilun vaikuttajia.

Viime vuonna palkinnon sai valotaiteilija Kari Kola, aikaisempina vuosina muun muassa PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä, yrittäjä Jarkko Miinin, Perttu Vartiainen, Kalervo Jaatinen, Esa Haapala, Bromanin yrittäjäperhe, Markku Pyykkönen, Anu Vehviläinen, Kyösti Kakkonen, Tuomas Holopainen ja Markku Pölönen.

Maakunnan kehittäjä -palkinnon valintaraadissa ovat edustettuna maakuntaliiton ja Nuorkauppakamarin ohella ammattikorkeakoulu, ELY-keskus, Finnvera, Itä-Suomen yliopisto, JOSEK, kauppakamari, KETI, koulutuskuntayhtymä, PIKES, Pokali, taidetoimikunta, Taito Pohjois-Karjala ry sekä yrittäjäjärjestö.

Lisätietoja

Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Risto Poutiainen, p. 0405469649

Joensuun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Jani Kuokkanen, jani@undergroundstore.fi

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute