ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left ”Luonnollisesti metsistä” saa jatkoa

”Luonnollisesti metsistä” saa jatkoa

Maakunnalliset metsäneuvostot ovat käynnistäneet vuosina 2021-2025 toteutettavien alueellisten metsäohjelmien valmistelun. Pohjois-Karjalan päättyvä metsäohjelma on nimeltään ”Luonnollisesti metsistä”

Metsäohjelmien keskeinen tavoite on metsien monipuolisen ja kestävän käytön kautta tuoda lisää työtä ja hyvinvointia, ja samalla osaltaan hillitä ilmastonmuutosta ja varautua siihen.

Alueelliset ohjelmat (14) laaditaan maakunnallisten metsäneuvostojen ohjauksessa, laajassa alueellisessa yhteistyössä alan toimijoiden ja muiden metsien käytöstä kiinnostuneiden kanssa.

Ohjelmien laadintaprosessiin kuuluu työpajakokoontumisia, verkkokyselyitä sekä alueilla talvella 2020 järjestettävät Puhutaan metsästä -seminaarit.

Tavoitteena on mahdollisimman laajan joukon osallistuminen ja näkemysten saaminen mukaan ohjelmien laatimiseen. Ohjelmaluonnokset tulevat lausunnoille elokuussa 2020 ja metsäneuvostot hyväksyvät ne syyskuussa 2020.

Alueellisissa metsäohjelmissa korostuvat erityisesti kunkin alueen omat kehittämistarpeet ja tavoitetila, sekä toimenpiteet, joilla tavoitteeseen päästään. Tarkoituksena on, että ohjelmat toimivat alueilla koko metsäalan yhteisinä työohjelmina ja metsätalouden osana muissa maakunnallisissa ohjelmissa.

Mikä sinusta on tärkeintä Pohjois-Karjalan metsissä? Taimikonhoidot, teiden kunnostus tai hiilen sidonta? Oma veikkaukseni on, että turvemaiden käsittelytapojen monipuolistaminen ja luonnontuotealan kehittäminen ovat ensi kaudella nousussa, samoin uudet toimintatavat metsien varhaishoidossa. Entä sinusta? Onko luontomatkailu tai metsäpalo-osaamisen vienti ohjelman mustia hevosia?

Jos metsäohjelmatyö kiinnostaa, ota yhteyttä.

Leena Leskinen, elinkeinopäällikkö, Metsäkeskus
leena.leskinen@metsakeskus.fi, puh: 0503084696

(Artikkeli julkaistu Trendit-lehdessä 8.11.2019)

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute