Energiansäästöviikko pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Enon Energia Osuuskunnalla aihetta juhlaan

Enon Energia Osuuskunnalla aihetta juhlaan

Syksyllä 2019 tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun kaksitoista Enon ja Uimaharjun alueen metsänomistajaa kokoontuivat perustamaan lämmöntuotantoon keskittyvää osuuskuntaa. Nykyisin jäseniä on jo 55 ja kaikki ovat alueen metsänomistajia. Varsinainen osuuskunnan toiminta alkoi vuonna 2000 Enon yläkylän lämpölaitoksessa. Osuuskunnan rakentama ja omistama Uimaharjun aluelämpölaitos valmistui syksyllä 2002 ja vuonna 2004 rakennettiin samalla periaatteella Enon alakylälle hakelaitos ja aluelämpöverkko.

Osuuskunnan toimintamuotoina ovat hakepuun hankinta, haketus sekä alue- ja pellettilämpölaitosten hoito. Raaka-aineet haketukseen kerätään keskimäärin noin 35 kilometrin säteeltä hakelaitoksista.

Valtaosa (80-90 %) raaka-aineesta saadaan ylitiheiden riukumetsien harvennuksista, joita toteutetaan vuosittain yli 200 hehtaarin alalla. Hakelämpölaitokset korvaavat vuosittain noin 2 miljoonaa litraa fossiilista tuontiöljyä paikallisella uusiutuvalla metsäenergialla, jolloin toiminnan työ- ja talousvaikutukset jäävät omalle paikkakunnalle. Enon Energia Osuuskunnan tuottamalla energialla lämmitettävinä kohteina on muun muassa Joensuun kaupungin kiinteistöjä, toimisto- ja liikerakennuksia sekä 35 rivitaloyhtiötä.

20 vuotta täyttänyt Enon Energia Osuuskunta juhlistaa merkkivuotta järjestämällä avointen ovien päivän osuuskunnan jäsenille, lämpöasiakkaille, yrittäjille ja kaikille uusiutuvan energian tuotannosta kiinnostuneille. Osuuskunta järjestää avointen ovien päivän osana valtakunnallista energiansäästöviikkoa.

Tervetuloa tutustumaan osuuskunnan toimintaan Enon alakylän hakelaitokselle ke 9.10 klo 10-14, os. Kunnantie 5.

Enon alakylän hakelaitos

Lisätietoja

Some Jako Global

Sivu arviointi ja palaute