Digituki pääkuva

Navigaatiovalikko

Digitukea ja -ohjeita netissä

Digitukea ja -ohjeita netissä
 

Tälle sivulle on koottu netistä löytyviä opassivustoja digilaitteiden ja -ohjelmien käyttöön, hyödyllisiä vinkkejä ja koulutusta digineuvojille sekä apua sähköisten viranomaispalveluiden käyttöön.

Kansalaisille
 

Joen Severin sivulle on koottu materiaalia itseopiskeluun eri tietotekniikan aihealueista.
Joen Severi opi täällä

 

Enter ry:n opiskele itse -sivusto senioreiden digitaitojen opiskeluun.
Enter ry. opiskele itse

 

ATK Seniorit Mukanetti ry:n aiheittain järjestettyjä ohjeita laitteiden ja ohjelmien käytöstä.
ATK Seniorit Mukanetti ry:n opastussivut

 

YLE:n Digitreeneistä löydät apua ja niksejä kännyköiden, tietokoneiden ja digipalvelujen käyttöön.
YLE:n Digitreenit

 

InPromptu hankkeen aikana koottu selkeä ja kattava tietopaketti digitaalisista perustaidoista. Perustietoa, joka helpottaa digitaalisten laitteiden ja palveluiden käyttöä. Osaamiskirja voi toimia myös digiohjauksen tukimateriaalina tai lukemistona, joka jaetaan valmennuksiin osallistuville.
InPromptu -hankkeen osaamiskirja digiperustaitojen opiskeluun

 

Invalidiliiton materiaalia digineuvojille, yhdistyksille sekä digin käyttöä vasta aloitteleville.
Digistä iloa ja hyötyä
 

Haluatko oppia työssä ja vapaa-aikana tarvittavia digitaitoja omaan tahtiisi siellä, missä sinulle sopii? Osallistu maksuttomalle Digiosaamisen perusteet -kurssille! SnellmanEDUn ja kesäyliopistojen Dikata-hankkeen Digiosaamisen perusteet -kurssi. 
Digiosaamisen perusteet

 

Tietoa nettihuijauksista ja neuvontaa nettihuijatuille
Kuluttajaliiton Huijarit kuriin! -hanke
 

Digiä mulle, sulle ja meille -hankkeen kaikille avoin materiaalipankki, jossa pääset tarkastelemaan hankkeen toimintaa sekä harjoittamaan digitaitojasi. Sivustolta löydät materiaaleja ja hyödyllisiä linkkejä itsenäiseen digitaitojen harjoitteluun.
Maaseudun Sivistysliiton Digiä mulle, sulle ja meille -hankkeen materiaali

Digineuvojille

 

Digi- ja väestötietovirasto tuottaa säännöllisesti webinaareja ja muuta koulutusmateriaalia, jotta digineuvojat voivat kehittää osaamistaan.
Digi- ja väestötietovirasto (DVV): Taitoja digituen antajalle -webinaarisarja

 

Digituki – Taitoja tuen antajalle -koulutuksessa saat vinkkejä ihmisten kohtaamiseen, ohjaamiseen, verkostoitumiseen ja omien taitojen kehittämiseen. Olitpa sitten konkari tai aloittelija – tämä koulutus on juuri sinulle!
DVV:n Taitoja digituen antajalle koulutus eOppivassa

 

Suomidigiin on koottu Digituen hyviin käytänteisiin eri puolilla Suomea toimivan verkoston esimerkkejä digituen järjestämisestä.
Suomidigi: Digituen hyvät käytänteet

 

Ihan diginä -hankkeen materiaalipankki Digiklubien ja kurssien tueksi, materiaalia myös etäohjaamisen tueksi.
#IhanDiginä! materiaalipankki

 

Vanhustyön keskusliitto on tuottanut aineistoa seniorien digiopastustoiminnan organisointiin. Aineistoissa käsitellään erikseen toiminnan käynnistämistä, sen kehittämistä sekä etäopastuksia ja kotiopastuksia. Poimi näistä parhaat aineistot oman organisaatiosi avuksi.
Senior Surf opastustoiminnan tuki

 

InPromptu -hankkeen selkeä ja kattava tietopaketti digitaalisista perustaidoista. Osaamiskirjan tavoitteena on antaa perustietoa, joka helpottaa digitaalisten laitteiden ja palveluiden käyttöä. Toisaalta osaamiskirja voi toimia myös digiohjauksen tukimateriaalina tai lukemistona, joka jaetaan valmennuksiin osallistuville.
InPromptu -hankkeen osaamiskirja

 

ASPA -säätiön Digi haltuun -hankkeen SAKKE-työkalun avulla voi kehittää julkisista, kaikille avoimista digikursseista yhdenvertaisempia ja saavutettavampia. Työkalusta voivat hyötyä esimerkiksi digitukea tarjoavat järjestöt, kansalais- ja työväenopistot sekä kirjastot.
Digikurssien saavutettavuuden kehittämistyökalu SAKKE

Viranomaispalveluita

 

Suomi.fi-verkkopalvelusta löydät tietoa eri elämäntilanteisiin ja yrityksen elinkaaren vaiheisiin. Pääset myös tutustumaan käytettävissä oleviin palveluihin ja saat toimintaohjeita asioiden hoitamiseen.
Suomi.fi-verkkopalvelu

 

Kansalaisneuvonta ohjaa oikeaan julkiseen palveluun ja neuvoo palveluiden käytössä. Asioida voi mm. chatin kautta, kuvapuheluna, sähköpostitse ja puhelimitse.
Kansalaisneuvonta

 

Omakanta on kansalaisille tarkoitettu verkkopalvelu, jossa näet omat hoitotietosi ja reseptitietosi. Omakanta-palvelun kautta voit myös lähettää reseptin uusimispyynnön.
Omakanta-palvelun verkkokoulussa tutustut lyhyessä ja tehokkaassa ajassa Omakantaan, sen toimintoihin ja Omakannan käytöstä saataviin hyötyihin. Opetuspaketista löydät myös Omakannan lyhyet opastevideot.
Omakanta -palveluiden verkkokoulu

 

Siun Soten sähköisissä palveluissa voit esim. voit varata ajan sähköisesti sekä perua sähköisesti varaamiasi aikoja ja seurata ja päivittää terveystietojasi.
Siun Sote sähköisiä palveluita

 

Jos asiakas tarvitsee apua verkossa asiointiin, hän voi saada Kelasta digitukea. Digituki on tarkoitettu kaikille. Mahdollisuus käyttää digitukea ei edellytä aiempaa asioimista verkossa.
KELA:n digituki

 

Some Jako Global

Sivu arviointi ja palaute