Blogi pääkuva

Navigaatiovalikko

angle-left

Blogit

Vietetään maakuntapäivää turvallisesti yhdessä

 

Järjestetäänkö vaiko eikö järjestetä, siinäpä pulma. Tämän kysymyksen äärellä on moni tapahtuman järjestäjä ollut keväästä asti. Niin myös me maakuntaliitossa muun muassa maakuntapäivän osalta.

Ja kyllä – kesäkuussa saimme seesteisemmän näkymän ja ratkaisu tehtiin. Niinpä maakuntapäivä 2020 on totta ja järjestetään jo kolmannen kerran. Tapahtumia on aiempien vuosien tapaan noin 50. Ja mikä tärkeintä, tapahtumia järjestetään joka puolella maakuntaamme. Tänä vuonna halutaan tavoittaa erityisesti lapset ja nuoret.

Olen havainnut, että järjestäjillä on vahva palo tuoda tämän päivän karjalaisuutta eri muodoissaan esille. Yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja toisista huolehtiminen on sellainen voimavara, joka kantaa nyt menossa olevan vaikeamman ajan yli.

Maakunnassamme on voitu elää korona-ajassakin kohtuullisen laadukasta ja helppoa arkea. Pohjois-Karjalan tapaiset maakunnat osoittavat hyvät puolensa tällaisina vaikeina aikoina. Turvallisuus, moderni omavaraisuus, monipaikkaisuus, luonto ja lähimatkailu ovat esimerkkejä asioista, joiden merkitys kasvaa tulevaisuudessa. Toki meillä on iso joukko haasteitakin, joista saavutettavuus ja väestörakenne ovat suurimmat.

Edelläkävijyys ja yhdessä tekeminen ovat eittämättä maakuntamme vahvuuksia. Hyvänä esimerkkinä toimii erinomaisella yhteistyöllä ja nopealla aikataululla laadittu korona-aikaan liittyvä maakunnan selviytymissuunnitelma. Sen toteuttamiseen voi jokainen meistä osallistua vaikkapa käyttämällä maakuntamme yrittäjien palveluja.

Maakuntamme vahvuuksiin kuuluu myös maakuntaidentiteetti, jossa historia, kulttuuri ja aitous kohtaavat modernilla tavalla. Maakuntapäivän tapahtumissa tuodaankin näitä hienolla tavalla esille.

Maakuntapäivä muodostuukin tänä vuonna useista pienimuotoisista tapahtumista, jotka näin koronan varjossa ovat mahdollisia. Vallitsevat ohjeet on kuitenkin otettava tosissaan ja turvavälit on pidettävä mielessä, vaikka turvavälien pitäminen ei karjalaisuuden ytimeen kuulukaan.

Maakuntapäivänä on mahdollisuus myös jakaa maakunnallisia tunnustuksia. Tänä vuonna annetaan viime vuoden tapaan erillinen tunnustuspalkinto maakunnan eteen tehdystä työstä sekä palkitaan yksinäisyyttä vähentävä teko lähes 70 esityksen joukosta.

Haluan kiittää jo etukäteen kaikkia maakuntapäivän järjestäjiä ja osallistujia. Osallistuminen tapahtumiin on oiva tapa tutustua tämän päivän karjalaisuuteen, tai kuten nykyisin sanomme – maailmankarjalaisuuteen. Käyttäkää tätä tilaisuutta hyväksenne.

 

Risto Poutiainen, maakuntajohtaja

Tämä kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran sanomalehti Karjalaisen Maakuntaliitto nyt -palstalla 27.8.2020.

Lisää blogeja.

Lajittelussa huomiota myös hävikkiin

Biojätteet sisältävät paljon ravinteita ja energiaa, jotka tulisi saada hyödynnettyä....

Itä- ja Pohjois-Suomen tutkimus- ja kehittämispalvelut koottu yhteen yritysten kasvun tukemiseksi

Kokosimme ELMO-yhteistyöryhmän voimin tietoa Itä- ja Pohjois-Suomen alueen tutkimus-,...

Sivu arviointi ja palaute