Blogi pääkuva

Navigaatiovalikko

angle-left

Blogit

Smart East -verkkosivut avautuneet

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on avannut Smart East -verkkosivun, joka esittelee vahvoja osaamisalojamme älykkään erikoistumisen näkökulmasta. Julkaistun verkkosivun valmistelussa oli myös vahvasti mukana älykkäät ekosysteemit Pohjois-Karjalassa -hanke, joka vastasi sivuston materiaalin kokoamisesta.

Pohjoiskarjalaista osaamista esillä

Smart East -verkkosivulle on koottu infoa, kuvia ja videoita metsäbiotalouden ja teknologiateollisuuden toimialoista, jotka ovat mukana Pohjois-Karjalan älykkään erikoistumisen strategiassa. Älykäs erikoistuminen viittaa strategiaan, jossa korostetaan alueen omia vahvuuksia ja erityisosaamista ja haetaan sitä kautta taloudellista etua ja kilpailukykyä. Älykkään erikoistumisen toimintamalli on osa EU:n koheesiopolitiikkaa, ja se on yhä vahvistuva trendi EU-jäsenmaissa. Verkkosivun nimi – Smart East – viittaa älykkään erikoistumisen lisäksi sijaintiimme Euroopan unionin itäisessä kulmassa.

Maakunnassa on paljon vahvuuksia ja erityisosaamista, joiden esille tuonti on tärkeää. Smart East -verkkosivu on yksi tapa vastata tähän älykkään erikoistumisen näkökulmasta. Smart East -verkkosivun avulla halutaan tuoda esille pohjoiskarjalaista osaamista sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Maakuntamme koulutusorganisaatiot, tutkimuslaitokset, elinkeinoelämän kehittämisyhtiöt ja yritykset toimivat lukuisissa eri verkostoissa ja projekteissa ja kehittävät niissä jatkuvasti omaa osaamistaan. Verkkosivulla kuvataan maakuntamme vahvuuksista esimerkiksi puurakentamista, biopohjaisten tuotteiden tutkimusta, fotoniikkaa sekä kaivannaisteollisuuden prosessointiosaamista.

Toivotaan, että verkkosivusto ja siellä oleva informaatio tukee maakunnan vahvuuksien edistämistä omalta osaltaan ja toimii yhtenä kanavana alueemme erikoisosaamisemme esille tuojana.

Smart East -verkkosivulle pääset täältä

Lisää blogeja.

Unkari ja Puola laittavat kapuloita rahoituksen rattaisiin

Euroopan unionin elpyminen koronan aiheuttamasta kriisistä sai pahan kolauksen, kun Unkari ja...

Joulu – uhka vai mahdollisuus?

Kysymyksen tarkastelu on parasta aloittaa itsearvioinnilla, mikä nostaakin pienen punoituksen...

Sivu arviointi ja palaute