Blogi pääkuva

Navigaatiovalikko

angle-left

Blogit

Joulu – uhka vai mahdollisuus?

Strategiatyössä vuoden ahertanut aluekehittäjä huomaa, että yksi teema on jäänyt analysoimatta. On tullut aika kysyä vuoden suurin kysymys: joulu – uhka vai mahdollisuus?

Kysymyksen tarkastelu on parasta aloittaa itsearvioinnilla, mikä nostaakin pienen punoituksen aluekehittäjän poskille. Nyt ollaan jännän äärellä, sillä suoriutuminen on arvioitava niin työ- kuin kotielämässä. Työelämän osalta aluekehittäjä tuntee piston sydämessään, lähimpiä työkavereita on tullut syytettyä ja haukuttua omista virheistään ja puutteistaan. Sori siitä, Teams ja Zoom!

Miten sitten suoriutuminen kotona? Kotoilu on ollut kuluvana vuonna trendikästä, mikä kyllä näkyy aluekehittäjän omassakin kodissa persoonallisilla valinnoilla, joita täydentävät pienet itsetehdyt remontit. Ei kuitenkaan sillä tavalla trendikkäästi, että Glorian Kotia tai Avotakkaa kannattaisi vaivata asialla. Erityisen pahasti punaisella on yhä varaston siivous, tuo muutaman vuoden ”prosessissa” ollut projekti. Siinä ei kunnian kukko tai jouluisemmin kunnian kalkkuna laula, jos tämän yhdistää joulukysymykseen.

Joulupukkiakaan ei ole tullut tavattua naamasta naamaan vuosikausiin.

Esteitä on siis ylitettäväksi. Tilannetta syvemmin analysoituaan aluekehittäjä ymmärtää, että ylipäänsä tässä iässä suurin unelma on uusi torkkupeitto, mutta haasteellisesti (sanaa ongelma ei tule strategiatyössä käyttää) torkkupeitot kiehtovat myös talon nelijalkaista asukasta.

Miten vastata siis jouluhaasteeseen? Lapsena risukimppu tuulikaapissa ei tiennyt hyvää, mutta nykyisin se on hyvin trendikäs koriste. Varsinkin jos siihen yhdistää jouluvalot, anteeksi vuodenaikavalot. Tästä yhdistelmästä keski-ikäinen aluekehittäjä pitää. Hän voi siis huokaista helpotuksesta ja todeta, että kaikesta huolimatta kehitys kehittyy ja strategiatyölläkin menee lopulta ihan hyvin.

Kirjoittaja on aluekehitysasiantuntija, jonka varsinaisten työtekstien rinnalla Sahara on sademetsä.

Lisää blogeja.

Smart East -verkkosivut avautuneet

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on avannut Smart East -verkkosivun, joka esittelee vahvoja...

Tervetuloa tekemään tulevaisuutta

Kokeilujenkin taustalta löytyy lopulta suurempi tavoite. Ja ilman strategista näkemystä on turha...

Sivu arviointi ja palaute