Blogi pääkuva

Navigaatiovalikko

angle-left

Blogit

Älykkäät ekosysteemit Pohjois-Karjalassa -hanke jatkuu uusin voimin

Maakuntaliiton osuutta Älykkäät ekosysteemit Pohjois-Karjalassa -hankkeessa luotsasi ensimmäisen vuoden ajan projektipäällikkö Anniina Kontiokorpi. Uudet haasteet Tohmajärven kunnassa kutsuivat Anniinaa tämän vuoden alussa ja hanketyö jatkuu maakuntaliitossa uusin voimin. Projektipäällikkönä aloitti maaliskuussa Metsä Groupilta siirtynyt Jarkko Kauppinen. Kun lisäksi hankkeen toimintaa ja tavoitteita laajennettiin entisestään, Itä- ja Pohjois-Suomen yhteistyön sai vastuulleen Karelia-ammattikorkeakoulusta maakuntaliittoon siirtynyt Kirsi Taskinen.

Anniinan lähtiessä täytettäväksi jäivät isot saappaat. Ensimmäisenä toimintavuonna tehtiin töitä sekä alueellisella, kansallisella että kansainvälisellä tasolla, jotta Pohjois-Karjalan omat erityisosaamisalueet saatiin nostettua esiin Suomessa ja muualla Euroopassa. Anniinan mukaan ilahduttavinta oli huomata maakunnan sisäisten toimijoiden sitoutuminen innovaatiotoiminnan kehittämiseen.

– Hanke on koonnut saman pöydän ääreen maakunnan keskeiset TKI-organisaatiot, joiden kanssa on yhteistyössä suunniteltu etenemismalleja innovaatiotoiminnan aktivoimiseksi. Yhteistyön kautta on saatu hahmoteltua näkemys nykytilasta sekä tavoitteista. Seuraavassa vaiheessa paneudutaan vielä laajemmalla porukalla tarvittaviin toimenpiteisiin ja muutoksiin, hän kertoo.

Vinkkinä uudelle projektipäällikölle Anniina korostaa tiimityön merkitystä.

– Hankkeen toteuttamisessa on mukana pohjoiskarjalainen huipputiimi, joka antaa taustatukensa hankkeen työlle. Asioiden kanssa ei kannata jäädä painimaan yksin, koska yhdessä tekemällä ne kehittyvät aina paremmiksi.

Uusi projektipäällikkö on ehtinyt perehtyä hankkeen toimintaan muutaman viikon ajan. Hän odottaa tulevaa mielenkiinnolla.

– On ollut kiva tulla mukaan hankkeeseen, jolle on luotu hyvät lähtökohdat. Koen innovaatiotoiminnan suurena mahdollisuutena koko maakunnan TKI-organisaatioille. Innovaatiotoiminta on asia, jota meidän pitää yhdessä ja yhteistoimin tukea ja kehittää, Jarkko toteaa.

Lisää blogeja.

Kohti uutta eduskuntavaalikautta

Pohjois-Karjalan maakunta lukeutuu myös eduskuntavaalien voittajiin valituilla...

Maakuntakaava etenemässä kohti ehdotusvaihetta

Maakuntakaavassa luodaan pohjaa tulevaisuuden alueidenkäytölle....

Sivu arviointi ja palaute