AV-rahoitus sivun pääkuva

Navigaatiovalikko

AV-tuotantorahoituksessa on jatkuva haku 2017

AV- ja elokuvatuotantojen rahoituksessa jatkuva haku

AV-tuotantojen alueellinen tukijärjestelmä otettiin Pohjois-Karjalassa käyttöön v. 2013. Rahoitusta myönnetään Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahastosta. AV-tuotantojen neuvontapalveluja tarjoaa Business Joensuu Oy:ssä toimiva Itä-Suomen elokuvakomissio.

Av-tuotantojen rahoitus on jo ensimmäisistä vuosista lähtien täyttänyt odotukset hyvin. Maakunnassa on toteutettu ja rahoitettu useita pitkiä elokuvatuotantoja sekä lyhytfilmejä, dokumentteja ja jälkituotantovaiheen hanketta.

Erityisesti pitkien elokuvatuotantojen saaminen alueelle on rahoituksen yksi tärkeimpiä tavoitteita. Näiden tuotantojen aluetaloudelliset ja imagolliset vaikutukset arvioidaan hyödyllisiksi, koska tuotannot käyttävät alueellisia palveluja, työntekijöitä ja alan erityisosaamista. Erityisesti oppilaitosyhteistyö on kehittynyt tuotannoissa merkittävästi sekä muiden alueellisten toimijoiden yhteistyö.

Myönnettävän tuotantotuen määrä suhteutetaan alueelta hankittavien palvelujen, ostojen, palkkojen jne. määrään, joita on oltava vähintään nelinkertainen määrä myönnettyyn tukeen nähden (tuki mukaanluettuna).

Hakemuksia voi jättää Pohjois-Karjalan maakuntaliittoon jatkuvasti ja käsittelemme ne tarpeen mukaisesti. Hakemukset jätetään: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Siltakatu 2, 80100 JOENSUU. Tai sähköpostilla: kirjaamo@pohjois-karjala.fi.

Itä-Suomen elokuvakomissio (effc.fi) toimii yhteistyötahona ja koordinaattorina kansallisille ja kansainvälisille elokuva- ja televisiotuotannoille. EFFC:n palvelut ovat tuotantoyhtiöille maksuttomia. EFFC auttaa tuotantoja rahoituksen hakemisessa sekä kuvausten toteuttamisessa toiminta-alueellaan.

yhteystiedot AV-rahoitus

Lisätietoja

Jarmo Heiskanen tietopalvelupäällikkö 040 544 5671 jarmo.heiskanen@pohjois-karjala.fi

Rahoitus

Perttu Mutka Project Manager EFFC +358 50 4155066 perttu.mutka@businessjoensuu.fi

Sivu arviointi ja palaute