ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Uutta rahoitusta tarjolla matkailun kehittämiseen

Uutta rahoitusta tarjolla matkailun kehittämiseen

Matkailuelinkeinon elpymisen edistämiseen ja matkailun kehittämiseen alueilla on tarjolla uutta rahoitusta. Sitä voivat hakea matkailun alueorganisaatiot ja vastaavat toimijat, jotka tukevat yritysten toimintaa ja kehittävät alueella matkailua laaja-alaisesti.

Rahoitusta voi hakea hankkeisiin, joilla tuetaan alueen mahdollisuuksia kehittää matkailua, vahvistetaan alueen matkailukehittämisen johtamista ja koordinointia sekä tehostetaan kansallista yhteistyötä. Hankkeisiin on varattu valtion vuoden 2020 neljännessä lisätalousarviossa yhteensä neljä miljoonaa euroa. Hallituksen tavoitteena on auttaa matkailuyrityksiä toipumaan koronakriisistä ja lisätä matkailua kotimaassa.

Kohdennettu rahoitushaku järjestetään 3.7.2020–31.8.2020. Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien alueelle sijoittuvat toimijat voivat hakea rahoitusta Etelä-Savon maakuntaliitolta.

Hankkeet nopeasti toteutukseen matkailun elpymiseksi

Hankkeiden pääasiallisena tavoitteena tulee olla matkailuelinkeinon elpymisen edistäminen ja matkailun kehittäminen alueilla. Hankkeiden on oltava käynnistettävissä ja toteutettavissa nopealla aikataululla sekä päätyttävä 31.12.2021 mennessä.

Hankkeiden on myös sovittava yhteen Suomen matkailustrategian kattoteemojen kanssa. Kattoteemat ovat:

  1. Kestävyydestä Suomen matkailun kilpailuvaltti
  2. Matkailualan digitalisointi
  3. Matkailupalveluiden kasvua tukeva saavutettavuus
  4. Kilpailukykyä tukevan toimintaympäristön varmistaminen.

Tarkat hakuehdot ja arviointikriteerit on julkaistu Etelä-Savon maakuntaliiton verkkosivuilla, linkki alla.

Ryhmä sup-lautalijoita.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute