ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Toimittaja Pekka Puustinen palkittiin maakuntapäivänä

Toimittaja Pekka Puustinen palkittiin maakuntapäivänä

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto järjesti maakuntapäivän aamuna juhlavan lipunnoston Pielisjoen linnan pihalla. Samalla palkittiin sanomalehti Karjalaisen toimittaja Pekka Puustinen.


- Maakuntapäivä on luontevin päivä antaa tunnustusta Pohjois-Karjalan maakunnan eteen tehdystä työstä. Nyt historiallisella ensimmäisellä kerralla haluamme antaa tunnustuksen Pekka Puustiselle, joka on pitkällä urallaan kirjoittanut aina Pohjois-Karjalan puolesta ja on tunnustuksen ansainnut, totesi maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen.

- Pekalla on metsästyskoiramainen uutisvainu, ilmiömäinen muisti ja laajat verkostot, joiden avulla hän on nostanut esille Pohjois-Karjalan kannalta tärkeitä asioita. Pekalla on ollut kyky tuoda monisyiset yhteiskunnalliset asiat jokaiselle lukijalle ymmärrettävään muotoon. Pekka Puustinen on jalkautunut ahkerasti erilaisiin tilaisuuksiin – päästen siten sisälle tärkeisiin asioihin, mutta myös pohjoiskarjaisten sielunmaisemaan.

- Kolumnistina Pekka Puustinen on aina ajanut Pohjois-Karjalan asiaa ja ollut yksi maakunnan tärkeimmistä edunvalvojista, Huttunen päättää.

Maakuntapäivä juurtuu karjaisuuden ytimeen


Pohjois-Karjalan maakuntapäivää juhlitaan elokuun viimeisenä lauantaina nyt jo toista kertaa.

- Alkusysäyksen maakuntapäivän viettämiseen antoi sanomalehti Karjalaisen päätoimittajan Pasi Koivumaan kolumni keväällä 2015. Maakuntaliitto otti haasteen vastaan ja rakensi sellaisen juhlapäivän jossa nostetaan esille rikas kansalaistoimintamme – eikä pönötetä, kertoi maakuntavaltuuston puheenjohtaja Seppo Eskelinen lipunnoston yhteydessä.

- Maakuntapäivän 50 tapahtumaa tarjoavat rentoa ja iloista ohjelmaa kaiken ikäisille joka puolella Pohjois-Karjalaa.

- Maakuntaidentiteetti ja maakuntahengen vaaliminen on kuulunut maakuntaliiton työsarkaan koko olemassa olon ajan, siis jo yli 80 vuotta. Maakuntapäivä, joka on Pohjois-Karjalan syntymäpäivä ja maakunnan asukkaiden yhteinen juhla, on nyt olennainen osa tätä identiteettiä.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute