ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Suurpetoneuvottelukunnan kannanotto karhun metsästyksestä

Kannanotto karhun metsästyksestä

Pohjois-Karjalan suurpetoneuvottelukunta ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ovat toimittaneet maa- ja metsätalousministeriön Luonnonvaraosastolle seuraavan kannanoton 18.6.2018.

Maa- ja metsätalousministeriön asetus poikkeusluvan ja alueellisen kiintiön nojalla sallittavasta karhun metsästyksestä metsästysvuonna 2018–2019

Maa- ja metsätalousministeriö pyytää 28.5.2018 lausuntoja asetusluonnoksesta, joka koskee karhun suurimman saalismäärän asettamista metsästysvuodelle 2018–2019.

Pohjois-Karjalan suurpetoneuvottelukunnan ja maakuntaliiton yhteisenä huomiona on, että karhukannan koko on viime vuosina kasvanut. Tämä on johtunut muun muassa pentutuotannon kasvusta ja itärajan yli Venäjältä tulleista karhuista. Lisäksi itärajan yli Venäjältä on tullut karhuja Pohjois-Karjalaan.

Esitämme yhteisenä mielipiteenämme, että karhun poikkeuslupakiintiö tulisi Pohjois-Karjalassa suhteuttaa metsästysvuonna 2018–2019 pentutuottoa vastaavaan määrään. Tämä leikkaa Pohjois-Karjalan alueella karhukannan kasvun.

Kannanotto kokonaisuudessaan on liitteenä.

 

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute