ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Sirkku-Liisan lukuharrastus ei tyssännyt koronaan Tuulan ansiosta

Sirkku-Liisan lukuharrastus ei tyssännyt koronaan Tuulan ansiosta

Pohjois-Karjalan juhlavuoden haastekampanjassa on nähty pieniä ja suuria hyviä tekoja. Maakuntaliitolle on ilmoitettu nyt 99 hyvää tekoa eli vielä on matkaa tavoitteeseen. Siispä kaikki mukaan – hyvät teot eivät tekemällä lopu!

Sirkku-Liisa ja Tuula poseeraavat Tuulan kodin puutarhassa.

Joensuulaisen Sirkku-Liisa Häyhä-Karmakaisen lukuharrastukseen meinasi tulla paha häiriö koronaepidemian takia. Vannoutunut lukutoukka kuuluu korkean riskin ryhmään, joten hänen piti lopettaa kirjastokäynnit heti koronan rantautuessa Pohjois-Karjalaan. Silloin kultaista apuaan tarjosi vanha ystävä Tuula Mahrberg.

- Tuula on käynyt kirjastossa puolestani koko koronaepidemian ajan. Onhan siinä vaivaa, koska luen paljon, Sirkku-Liisa kiittelee.

Tuula ei koe tehneensä mitään erikoista. Tällaisia tilanteita varten ystävät ovat olemassa. Hän sanoo itsekin saaneensa jotain.

- Jäin leskeksi juuri koronan alkaessa. Minulla oli tarve päästä pois kotoa ja tavata ystäviä.

Sirkku-Liisa paljastaa, että Tuula on ollut aina todellinen hyväntekijä: vapaaehtoistyötä, ulkomaalaisen opiskelijan ”sijaisäitinä” toimimista, talkoita ja niin edelleen.

Pohjois-Karjalan maakunta täyttää tänä vuonna 300 vuotta. Maakuntaliitto käynnisti ystävänpäivänä haastekampanjan, jonka tavoitteena on vähintään 300 hyvää tekoa maakunnassa. Tällä hetkellä listalla on 99 hyvää tekoa. Eli tekemistä riittää, että vuoden lopussa voidaan tuulettaa tavoitteen saavuttamista.

- Jo pelkällä hymyllä voi pelastaa päivän. Kaikki teot ovat yhtä tärkeitä, joten meille voi ilmoittaa hyvän teon todella matalalla kynnyksellä. Hyvästä teosta voi kertoa joko tekijä tai saaja, kertoo Pohjois-Karjalan maakuntaliiton markkinointipäällikkö Heli Räsänen.

Osallistuminen on helppoa: kerro maakuntaliitolle kuvin tai sanoin, mikä on sinun tai teidän hyvä teko. Samalla voit haastaa jonkun muun mukaan. Kampanjasta ja muusta maakunnan juhlavuoden toiminnasta saa lisätietoa maakunnan juhlavuoden sivustolla, jonka linkki löytyy alta. 

Hyvän tekonsa jakaneiden kesken arvotaan vaihtuvia palkintoja koko kampanjan ajan. Juhlavuoden päätteeksi arvotaan kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken hyväntekijä, joka saa päättää, mihin pohjoiskarjalalaiseen hyväntekeväisyyskohteeseen lahjoitetaan 2 000 euroa.

Kysytään vielä Sirkku-Liisalta lukusuositus kesäksi. Se on Leelo Tungalin Toveri lapsi.

- Kirja on kirjoitettu lapsen näkökulmasta. Todella mielenkiintoinen ja niin hauskasti kirjoitettu!

Sirkku-Liisa ja Tuula poseeraavat kesäisessä puutarhassa.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute