ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Saimaa-ilmiön sytyttäjät saapuvat Joensuuhun

Saimaa-ilmiön sytyttäjät saapuvat Joensuuhun

Itä-Suomen yhteinen Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke Saimaa-ilmiö on saanut keulakuvikseen kolme tuttua ja valovoimaista itäsuomalaista kulttuuripersoonaa. Jani Halme, Saimi Hoyer ja Sari Kaasinen lähtevät rengasmatkalle jakamaan itäsuomalaista ilosanomaa ja innostamaan kaikkia mukaan luomaan ainutlaatuista Saimaa-ilmiötä.

Kolmikon rengasmatka ulottuu Joensuuhun tiistaina 21.1. klo 9:30–15, kun Joensuun taidemuseossa järjestetään seminaari Pohjois-Karjalan kulttuurin uusi vuosikymmen – Syty Saimaa-ilmiölle. Seminaarin teemoina ovat mm. Pohjois-Karjalan vahvuudet kulttuurin saralla, yhteistyömahdollisuudet ja Saimaa-ilmiö 2026 -hankkeen edut maakunnallemme.

Yleisötilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta tarjoilujen takia toiveissa on ennakkoilmoittautuminen. Lisätietoa tapahtumasta löytyy tapahtumakalenterista.

Joensuun lisäksi sytyttäjiksi nimetyn kolmikon rengasmatka kulkee tammikuussa Kuopion, Lappeenrannan, Savonlinnan ja Mikkelin kautta. Helmikuussa he käyvät viemässä Saimaa-ilmiötä myös Helsinkiin.

Saimaa-ilmiön sytyttäjät:

Parikkalan ja Helsingin Punavuoren välillä sukkuloiva Jani Halme on toimittaja, mediapersoona ja propellipää, joka voitti vuonna 2017 Suuren journalistipalkinnon vuoden parhaasta journalistisesta teosta. Palkinto tuli Halmeen tekemästä Kotimaan katsaus -videosarjasta, jossa hän lukee ääneen paikallislehtien kaikkein pienimpiä uutisia. Hän on toiminut myös Uutisvuoto-ohjelman kapteenina.

Saimi Hoyer on Hotelli Punkaharjun yrittäjä, joka on kohottanut vahvalla karismallaan ja päättäväisyydellään itäsuomalaisten ylpeyttä ainutlaatuisesta elinympäristöstään. Hänen tarinansa itäsuomalaisen luonnon kauneudesta ja erityisesti sienestyksestä on tavoittanut laajan yleisön sekä Suomessa että ulkomailla. Saimaalle saapuva italialaisten matkailijavirta on pitkälti Saimin ansiota.

Rääkkylässä asuva Sari Kaasinen on suomalainen laulaja-lauluntekijä, kanteleensoittaja ja kansanmusiikkialan vaikuttaja. Parhaiten hänet muistetaan maailmallakin menestyneen Värttinä-yhtyeen perustajajäsenenä. Sari on toiminut Saimaa-ilmiö -hanketiimin vetäjänä jo kuluvan syksyn ajan.

Mikä on Saimaa-ilmiö?

Saimaata ympäröivät maakunnat ja niiden keskuskaupungit – Joensuu, Kuopio, Lappeenranta, Mikkeli – ovat hakemassa Savonlinnalle Euroopan kulttuuripääkaupungin statusta vuodeksi 2026. Kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelma tulee levittäytymään koko Itä-Suomeen.

Lue lisää: www.saimaailmio2026.fi

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute