ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pohjois-Karjalan maakuntaliitto tyytyväinen lauttaliikenteen palvelutasopäätökseen

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto tyytyväinen lauttaliikenteen palvelutasopäätökseen

Maantielautoista vastaava Varsinais-Suomen ELY-keskus on kilpailuttanut lauttapaikkojen liikennepalvelut ja on solminut Järvi-Suomea koskien sopimuksen vuosille 2020-2026. Kilpailutuksen yhteydessä arvioitiin myös mahdollisuudet siirtyä aikataulutettuun liikenteeseen. ELY-keskus pyysi aiheeseen liittyen lauttapaikkakohtaisia lausuntoja kansalaisilta ja asianomaisilta kunnilta. Lausuntoja saatiin 361 kappaletta, joista 90 % vastusti aikataululliseen liikenteeseen siirtymistä. Johtopäätöksenä lauttaliikenne on pääsääntöisesti aikataulutonta myös jatkossa, eikä muutoksia lauttapaikkakohtaisiin nykykäytäntöihin toteuteta.

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteyspäällikkö Sami Laakkonen pitää palvelutasopäätöstä hyvänä ja kiittää ELY-keskusta asianosaisten ja kuntakentän palautteen huomioimisesta

- Juuan Hirvisalmen (Paalasmaa) ja Liperin Arvinsalmen lossiliikenteen siirtäminen aikatauluun olisi hankaloittanut monin tavoin saaristoalueiden asukkaiden arkea sekä heikentänyt yritysten ja tavaraliikenteen toimintaedellytyksiä. Olemme kuntien kanssa tyytyväisiä uuteen seitsenvuotiseen sopimukseen, mikä tuo pitkäjänteisyyttä. Lisäksi sopimuskauden ratkaisuun kuuluu Liperin Arvinsalmen lautan kantavuuden nostaminen 60 tonnista 150 tonniin, kun Nestori lossi aloittaa toimintansa parantaen välityskykyä erityisesti raskaan liikenteen näkökulmasta. Laakkosen mielestä jatkossa on tärkeää huomioida lauttaliikenteen ja saaristoisen Järvi-Suomen erityispiirteet käynnissä olevan valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisen yhteydessä. On myös tärkeää parantaa lauttaliikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vähähiilisyyttä sekä viedä toteutukseen yhteiskunnallisesti kannattavat siltahankkeet, päättää Laakkonen.

---

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen tiedote lauttaliikenteen palvelutasosta.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute