ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pohjois-Karjalan maakuntaliitto kysyy soiden merkityksestä ja arvoista

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto kysyy soiden merkityksestä ja arvoista

Ensimmäisen vaihemaakuntakaavan aloituswebinaari pidetään 21. tammikuuta.

Pohjois-Karjalan maakuntakaava 2040:n ensimmäisen vaihemaakuntakaavan laatiminen etenee. Vaihemaakuntakaavan teemana ovat arvokkaat suot, turve ja rakennettu kulttuuriympäristö.

Soita tarkastellaan vaihemaakuntakaavassa sekä luonnontilan että turvetuotannon kannalta arvokkaina alueina. Tätä työtä varten maakuntaliitto on avannut sähköisen kyselyn, jossa tiedustellaan pohjoiskarjalaisten näkemyksiä soiden merkityksestä ja arvoista. Lisäksi vastaajat voivat merkitä kyselyyn liitetylle karttapohjalle soita, joita pitävät tärkeinä luonnonarvojen tai turvetuotannon kannalta.

- Kysely on avoin kaikille ja toivomme, että saamme siihen laajasti vastauksia, sanoo aluesuunnittelupäällikkö Timo Korkalainen.

Kyselyyn pääset vastaamaan alla olevan linkin kautta.

Ensimmäisen vaihemaakuntakaavan kaikki teemat esitellään myös perinteisessä aloitusseminaarissa 21.1.2021. kello 9 alkaen. Koronatilanteen vuoksi tilaisuus järjestään tällä kertaa etäyhteydellä Teamsin kautta. Kaikille avoimeen webinaariin voi ilmoittautua 15.1.2021 mennessä alla olevan linkin kautta.

Suomaisema Ilomantsissa.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute