ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pohjois-Karjala juhlii maakuntapäivää ensimmäisen kerran elokuussa

Pohjois-Karjala juhlii maakuntapäivää ensimmäisen kerran elokuussa

Pohjois-Karjalan maakuntapäivä järjestetään ensimmäisen kerran lauantaina 25.8.2018. Ajatuksena on, että tulevaisuudessa se on vuosittainen juhlapäivä, jota vietetään aina elokuun viimeisenä lauantaina.

- Se on Pohjois-Karjalan syntymäpäivä, maakunnan asukkaiden kansalaisjuhla ja päivä jolloin hymyillään yhdessä, myhäilee maakuntajohtaja Risto Poutiainen.

Taustalla lukijaäänestys

Maakuntapäivän viettämistä on pohdittu Pohjois-Karjalan keskeisten toimijoiden keskuudessa aika ajoin. Sanomalehti Karjalainen ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto järjestivät syksyllä 2016 lukijaäänestyksen Pohjois-Karjalan maakuntapäivästä. Maakuntaliiton koollekutsuma maakuntapäivän valitsijaryhmä piti päivämäärää 30.8. parhaana vaihtoehtona, koska Uudenkaupungin rauha solmittiin kyseisenä päivänä vuonna 1721 ja samassa yhteydessä Pohjois-Karjalan alue määriteltiin ensimmäisen kerran.

Loppukesään sijoittuva päivämäärä myös luo hyvät edellytykset kansalaisjuhlan järjestämiselle. Ryhmässä tultiin tulokseen, että maakuntapäivää vietetään elokuun viimeisenä lauantaina.


Haettavana avustusta maakuntapäivän juhlistamiseen

- Tavoitteena on löytää maakuntapäivän juhlistamiseen iloisia ja erilaisia tapahtumia koko Pohjois-Karjalan alueelle. Tapahtumille järjestetään mahdollisuus hakea avustusta kustannuksiin, Poutiainen kertoo.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto järjestää avoimen haun, jolla etsitään koko maakunnan alueelta avustettavaksi maakuntapäivän tapahtumia. Avustus on noin 1 000 – 3 000 euroa kullekin hyväksytylle tapahtumalle ja erityistapauksissa voi olla maksimissaan 4 000 euroa. Avustuksen määrä voi olla enintään 70 % hyväksytyistä kokonaiskustannuksista. Haku avataan 26.2.2018 ja hakemukset Pohjois-Karjalan maakuntapäivän tapahtumaksi on toimitettava Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahastoon 13.4.2018 mennessä. Tapahtumavalinnat tehdään huhtikuussa.


Avustusta voi hakea tapahtuma, joka

  • toteutetaan PohjoisKarjalan alueella ja on maksuton sekä avoin kaikille
  • toteuttaa osaltaan maakuntapäivän henkeä ja teemaa
  • käyttää markkinoinnissaan ja toteutuksessaan maakuntapäivän visuaalista ilmettä niissä toimenpiteissä, jotka kohdistuvat maakuntapäivään
Ilmakuva Joensuusta

Lisätietoja

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute