ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pohjois-Karjala ja Japanin Nagano käynnistävät ainutlaatuisen yhteistyön

Pohjois-Karjala ja Japanin Nagano käynnistävät ainutlaatuisen yhteistyön

Pohjois-Karjalan maakuntahallitus suhtautui myönteisesti Pohjois-Karjalan ja Naganon välillä käynnistettävään yhteistyöhön. Tavoitteena on, että maakuntajohtaja Risto Poutiainen allekirjoittaa sopimuksen japanilaisen delegaation kanssa 23. lokakuuta.

Suomen ja Japanin välillä ei ole aiemmin ollut vahvaa aluetason yhteistyötä metsä- ja biotalouden alalla. Pohjois-Karjala nähdään mallina, jota Nagnanon alue haluaaa hyödyntää omassa kehityksessään.

Yhteistyösopimuksen solminen on ajoitettu Suomen ja Japanin satavuotisen diplomaattisen yhteistyön juhlavuoteen. Yhteistyö asettaa Pohjois-Karjalan tässä suhteessa suomalaisten alueiden eturintamaan ja tarjoaa erinomaisen tulokohdan Japanin markkinoille yleisesti.

Inan kaupungilla on sopimuksessa erityinen rooli. Se on osa Naganon prefektuuria ja siellä toimii Shinshun yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta. Japanin valtio on valinnut Inan kaupungin yhdeksi mallikaupungeista testaamaan uusia, edistyneitä teknologioita. Kaupunki, sen yritykset ja yliopisto ovat erityisen kiinnostuneita tutustumaan onnistuneisiin suomalaisiin esimerkkeihin edistyneiden teknologioiden käytöstä metsänhoidossa ja liiketoiminnan kehittämisen tukemisessa biotalouden ja metsäteollisuuden alalla.

Naganon prefektuurin alueella on 2,15 miljoonaa asukasta ja sen  pinta-alasta lähes 80 % on metsää. Se on Japanin kolmanneksi metsäisin alue. Prefektuuri on asettanut tavoitteekseen tulla johtavaksi alueeksi metsä- ja biotalouden alalla. Metsäalan kehittäminen ja siitä syntyvät liiketoimintamahdollisuudet kärsivät kuitenkin Japanissa yleisestä osaamisen puutteesta. Tästä syystä kansainvälinen yhteistyö nähdään erinomaisena tilaisuutena hankkia teknologista osaamista ja tietotaitoa, joka auttaa kehittämään metsätaloutta ja siihen liittyviä toimialoja.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute