ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma valmisteilla

Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma valmisteilla

Maakuntaliiton johdolla laaditaan vuosittain seuraavaa kahta vuotta koskeva maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma. Toimeenpanosuunnitelman hyväksyy maakunnan yhteistyöryhmä. Toimeenpanosuunnitelma on valmisteltu maakuntaliiton vetämissä POKAT-ryhmissä, joissa ovat mukana ELY-keskusten, muiden valtion viranomaisten, kuntien ja muiden maakuntaohjelman toteuttamiseen osallistuvien tahojen edustajat.

Toimeenpanosuunnitelma 2020–2021 tarkistaa ja täsmentää POKAT 2021 -maakuntaohjelmaa toteuttavat toimenpiteet sen kahdelle viimeiselle toteutusvuodelle. Pohjois-Karjalassa on ollut tapana laatia toimeenpanosuunnitelma vuosittain.

Toimeenpanosuunnitelma sisältää Pohjois-Karjalan kehitysnäkymät ja tavoitteet, maakuntaohjelman hanketoteuman, maakuntaohjelman painopisteiden kehittämiskohteet vuosille 2020-2021 sekä toteutuneet menestystarinat. Älykkään erikoistumisen toteutumista on tarkasteltu omassa kappaleessaan. Normaaliin tapaan toimeenpanosuunnitelmasta löytyy myös EU-rahoitusta ja edunvalvontaa niin Pohjois-Karjalan kuin Itä- ja Pohjois-Suomen tasolla käsittelevät luvut.

Maakuntaohjelman toteutus kehittämishankerahoituksella on hyvässä vauhdissa maakuntaohjelmakauden puolivälin ja EU:n ohjelmakauden lopun lähestyessä. Maakuntaohjelman kehittämistoiminta on pitkälti EU-vetoista, 93 % rahoituksesta on EU-hankerahoitusta ja lähes kaikissa painopisteissä EU-rahoituksen osuus on yli 90 % kaikesta rahoituksesta. Maakuntaohjelmaa toteuttaa tällä hetkellä 323 hanketta ja niiden rahoitus on 75,4 miljoonaa euroa.

Kehittämishankkeiden määrä ja rahoitus ovat molemmat kasvaneet hyvin, mutta hankemäärä on kasvanut suhteessa hieman nopeammin kuin hankerahoitus. Kärkipaikalla niin rahoituksessa kuin hankkeiden määrässä ovat älykkään erikoistumisen valinnat eli metsäbiotalous, teknologiat ja materiaalit.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute