ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Joensuun lentoihin ratkaisu 2021 loppuun

Joensuun lentoihin ratkaisu 2021 loppuun

Finnair lentää viidelle maakuntakentälle kaupallisesti enää maaliskuun 2021 loppuun asti. Loppuvuoden 2021 lennot hoidetaan valtion ostopalveluhankinnan tukemana. Tavoitteena on, että lennoissa palataan normaaliin kaupalliseen reittilentotoimintaan koronatilanteen helpottaessa.

Vaikean koronatilanteen ja ilmailualan kriisin keskellä on löydetty ratkaisu, joka mahdollistaa Joensuun lentojen käynnistämisen marraskuussa.

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteyspäällikkö ja LVM:n lentoliikenneryhmän jäsen Sami Laakkonen on tyytyväinen vaikeissa oloissa saavutettuun ratkaisuun ja lähettää kiitokset liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle.

- Finnairin siivin saamme lennot vielä marraskuussa käyntiin talven ajalle, ja valtion ostohankinta luo tämän jälkeen sillan ulottuen ensi keväästä vuoden 2021 loppuun saakka. Finnairin talvipalvelutason yksityiskohdat ratkeavat lähiviikkoina. Valtion ostopalveluhankinnan palvelutason yksityiskohdat puolestaan selviävät hankinnan jatkovalmistelun yhteydessä. Palvelutasoon tulee vaikuttamaan matkustusrajoitusten tilanne ja ennakoitavissa oleva kaupallinen kysyntä, Sami Laakkonen sanoo.

Laakkosen mukaan nyt on löydetty näkymä koronapoikkeusajan yli. Ensi vuoden ostopalveluhankinnan poikkeuksellisuutta korostaa siihen linjattu 100-prosenttinen valtion rahoitus.

- Pohjois-Karjalan kuntien tai elinkeinoelämän rahoitusta tässä siltaratkaisussa ei tarvita, korostaa Laakkonen.

- Ja ennen kaikkea lennot käynnistyvät, se on ollut päätavoite.

Kukaan ei tiedä, miten koronatilanne kehittyy seuraavan vuoden aikana. Laakkonen painottaa lähtökohdan olevan se, että tilanteen normalisoituessa lennoissa voidaan palata normaaliin kaupalliseen reittilentotoimintaan.

- Pääviestini on nyt se, että Joensuun lentomotti päättyy lokakuun jälkeen. Teemme täysillä töitä sen eteen, että Joensuuhun lennetään myös vuoden 2021 loppuun ulottuvan poikkeusratkaisun jälkeen. Pohjois-Karjalan talousalueella on nyt näytön paikka, että kysyntää on myös näinä vaikeina korona-aikoina. Itse uskon vahvasti siihen, että Joensuun lentoaseman ympäriltä löytyy riittävä lentokysyntä kaupalliselle reittiliikenteelle pitkälle tulevaisuuteen.

Sisäkuva Joensuun lentoasemalta.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute