ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Itärata – puoli Suomea liikkeelle

Itärata – puoli Suomea liikkeelle

Itäradalla on keskeinen merkitys koko Itä- ja Kaakkois-Suomen alueen kehittämiselle.

Itärata yhdistää lähes puoli Suomea nopeiden yhteyksien piiriin: vaikutusalue on Uudeltamaalta meille tänne Pohjois-Karjalaan ja Kainuuseen. Samoin yhteydet Pietariin paranevat.

Suunnitelmien mukaan Itärata kulkisi Helsingistä lentoratayhteyden kautta Porvooseen ja siitä eteenpäin Kouvolaan. Radan vaikutusalueena on Itä-Suomen maakunnat ja 16 kaupunkia Porvoosta Kajaaniin. Itäradan molemmat haarat eli Savon ja Karjalan radat muodostavat alueen kehittymisen kannalta keskeisen liikenneverkon pääteiden lisäksi. Itäradan molempien haarojen vaikutusalueella sijaitsee yhteensä seitsemän maakuntaa; Uusimaa, Kymenlaakso, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Etelä-Karjala, Pohjois-Karjala ja Kainuu ja Itäradan toteutuessa suoraan 16 kaupunkia; Porvoo, Kouvola, Mikkeli, Pieksämäki, Varkaus, Suonenjoki, Kuopio, Iisalmi, Kajaani, Lappeenranta, Imatra, Savonlinna, Kitee, Joensuu, Lieksa ja Nurmes.

Olemme lisänneet nettisivuillemme Itäradan infosivun, jonne päivitämme kattavasti radan kuulumisia. Sivuilta löydätte jo mm. karttaesityksen Itäradasta, tietoa sen vaikutuksesta matka-aikoihin ja kustannusarviosta.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute