ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Green Parkin uusi hanke tuo jopa 400 työpaikkaa

Green Parkin uusi hanke tuo jopa 400 työpaikkaa

Tarkoituksena on rakentaa kuntoon yrityspuiston tärkeimmät liikenneverkon osat.

17. kesäkuuta kokoontunut Pohjois-Karjalan maakuntahallitus myönsi rahoituksen Green Park yrityspuiston liikenneverkon rakentamiselle. Joensuun kaupungin hankkeen kokonaisbudjetti on 1 914 000 euroa, josta Euroopan aluekehitysrahoituksen osuus on 957 000 ja kuntarahoitus 957 000. Hanke kestää 31.7.2022 saakka.

Tarkoituksena on rakentaa kuntoon Green Park -yrityspuiston tärkeimmät liikenneverkon pääosat eli Kuhasalontie, Ahtaajankuja ja Luostarintie. Teiden rakentaminen luo edellytykset alueen sisäisen kokonaislogistiikan muodostumiselle ja ulkoisille logistisille tieliikenneyhteyksille mahdollistaen uusien yrityksien sijoittumisen alueelle.

Yrityspuiston toteutuessa alueelle tulisi noin 400 uutta työpaikkaa, mikä ei ole mahdollista ilman kunnollista liikenneverkkoa. Hankkeella on myös myönteisiä vaikutuksia alueen välittömässä läheisyydessä olevan Kuhasalon ulkoilu- ja virkistysalueiden kulkuyhteyksiin, etenkin kevyen liikenteen osalta.

Rahoituksen uudelle hankkeelle sai myös Geologisen tutkimuskeskuksen Outokummun yksikkö. Tavoitteena on hankkia uuden sukupolven vaahdotuskennot. Niillä saadaan aiempaa tarkempia mittaustuloksia, etenkin kiertotalouden monimuotoisista materiaalivirroista.

Investointihanke parantaa yksikön toimintavalmiksia digitalisoituvassa toimintaympäristössä ja vastaa osaltaan tulevaisuuden haasteisiin kiertotalouden aikakaudelle siirryttäessä. Hanke vahvistaa Outokummun yksikön asemaa kansainvälisesti tunnustettuna ja arvostettuna kaivannaisteollisuuden analytiikkapalvelujen tuottajana.

Hanke on nimeltään Älykkäät vaahdotuskennot ja se kestää ensi vuoden lokakuun loppuun. Hankkeen kokonaisbudjetti on 900 000 euroa ja se sai EU-rahoitusta 630 000 euroa ja muuta julkista rahoitusta 270 000 euroa.


Muut kokouksessa hyväksytyt EU-hankkeet olivat:

- Laajenevat toimintaympäristöt ja tuki varhaiskasvatuksessa

- Grow with Joe - Kasvuvalmennus

- Parasta Rääkkylää - Uudistuvaa elinvoimaa Keski-Karjalaan

- Kontiolahti Ecological Sport Resort

- Markkinan luominen kestävän metsätalouden osaamiselle ja teknologialle - case Kanada – MAKE

- Älykäs ja vähähiilinen biokortteli

- Taitojen opetus 2020 – digitaalinen opetusteknologia operaattoriammateissa

- Kiina-yhteistyöhön perustuvan metsäbiotalouden kehittäminen Pohjois-Karjalassa

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute