ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Barents-ohjelma valmisteltu laajapohjaisesti

Barents-ohjelma valmisteltu laajapohjaisesti

Pohjois-Karjala hyväksyttiin Barentsin alueneuvoston jäseneksi marraskuussa 2016. Barents-yhteistyön tavoitteena on tukea ja edistää alueen vakaata ja kestävää kehitystä ja yhteistyötä aluetasolla. Maakuntahallitus hyväksyi lausunnon valmisteilla olevasta ”Barents-ohjelma 2019-2023” asiakirjasta.

Lausunnossa todetaan, että Pohjois-Karjalan maakuntaliitto arvostaa sitä, että uutta Barents-ohjelmaa valmistellaan laajapohjaisesti ja että jäsenalueiden poliittiset päättäjät pääsevät vaikuttamaan ohjelman sisältöön. Tällä tavalla jäsenalueet sitoutuvat tiiviimmin ohjelman tavoitteisiin ja sen toteutukseen. Samalla tieto ohjelman sisällöstä leviää laajasti jäsenalueille ja Barents-yhteistyön tunnettuus paranee.

Barents-ohjelma on asiantuntevasti laadittu, laaja-alainen, mutta kuitenkin riittävän konkreettinen strateginen asiakirja, joka toimii Barentsin alueellisen yhteistyön viitekehyksenä vuosina 2019-2023. Barents-ohjelman luonnos on tavoitteeltaan varsin yhtenäinen Pohjois-Karjalan maakuntaohjelman kanssa ja tukee hyvin sen toteutusta.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute