ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Uusi viestintäpäällikkö kertoo mieluummin vitsin kuin sanoo olevansa hauska

Uusi viestintäpäällikkö kertoo mieluummin vitsin kuin sanoo olevansa hauska

Sami Tolvanen

Pohjois-Karjalan viestien vivahteet voivat hivenen muuttua maakuntaliiton uuden viestintäpäällikön myötä. Viestinnän parissa koko aikuisikänsä työskennellyt Sami Tolvanen (tradenomi, viestintä) aloitti Pohjois-Karjalan maakuntaliitossa helmikuun viimeisellä viikolla.

Sami solahtaa maakuntaliiton viestinnän ja markkinoinnin yksikköön, jonka nimi kertoo olennaisen perusarjesta. Viestintäpäällikkö toimii muun muassa maakuntaliiton eri julkaisujen päätoimittajana. Yhtenä juonteena on maakunnan julkisen puolen viestijöiden yhteistyön kehittäminen sekä koulutustarpeiden selvittäminen ja koulutustilaisuuksien organisointi.

Tehtävä avautui, kun Rauno Jussila siirtyi Karelia-ammattikorkeakoulun palvelukseen.

-Rauno ehti tehdä maakuntaliitossa 20 vuoden uran, joten hän jätti varsin väljät tossut täytettäväksi. Itse olen aina yhdistänyt maakuntaliittoon pelkästään myönteisiä asioita, ja mielikuviin on varmasti osaltaan vaikuttanut Raunon tekemä työ, Sami Tolvanen sanoo.

Tolvanen toimi aiemmin Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy:n viestintäsuunnittelijana.

-Polkka on Siun soten ja Joensuun kaupungin omistama tukipalveluyhtiö, jossa vastasin sisäisen ja ulkoisen viestinnän toimenpiteistä. Työtä riitti moneen lähtöön ja kiitettävästi, koska olin ainoa viestinnän asiantuntija yli 500 työntekijän organisaatiossa.

Ennen Polkkaa 44-vuotias Tolvanen työskenteli maakunnan eri lehdissä päätoimittajana (Pielisjokiseutu), toimittajana (Kotiseutu-uutiset, Karjalainen, Karjalan Maa) ja sivunvalmistajana (Lieksan Lehti). Vuonna 2014 Suomen paikallislehdistö myönsi hänelle vuoden journalistipalkinnon. Tunnustus tuli kolmen jutun sarjasta, jossa Tolvanen käsitteli Pohjois-Karjalan prikaatin lakkauttamista yllättävistäkin kulmista.

-Juttusarja alkoi varuskunnan viimeisestä yöstä, jolloin kiersin sammuttamassa varuskunnan valoja yhdessä sen viimeisen vartiomiehen kanssa. Toimittajana korostin aina sisältöä ja sitä pidän tärkeänä maakuntaliitonkin viestinnässä. Viesteissä mennään asia edellä, mutta hyväntuulisuutta ja pohjoiskarjalaisen mutkatonta lähestymistapaa ei pidä unohtaa. Tässä työssä palvellaan paitsi maakunnan asukkaita myös oman organisaation asiantuntijoita.

Lieksalaissyntyinen Tolvanen on asunut Kontiolahdella 16 vuotta.

-Harrastan maastopyöräilyä ja kalastusta, joten Jaamankankaan polut ja Höytiäinen ovat tulleet tutuiksi. Muitakin harrastusmahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon niin itselle kuin koko perheelle.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute