ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Uusi toimija Karelnet tarjoaa valokuituyhteyksiä Outokummussa

Uusi toimija Karelnet tarjoaa valokuituyhteyksiä Outokummussa

Pohjois-Karjalaan on perustettu uusi valokuitutoimija Karelnet Oy, joka toimii Outokummun alueella. Yhtiö tavoittelee laaja-alaisen valokuituhankkeen käynnistymistä Outokummussa. Karelnet toimii yhdessä Outokummun kaupungin kanssa.

Karelnet Oy:n omistaa Siikaverkko Osuuskunta, jolla on monivuotinen kokemus laajojen valokuituhankkeiden toteuttamisesta Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Siikaverkko julkaisi tiedotteen Karelnetin perustamisesta tiistaina 7.12.

Karelnetin perustaminen linkittyy Kaista Karjalaan -hankeeseen, jossa etsittiin osuuskunta- tai yhtiömuotoisia valokuitutoimijoita Heinävedelle, Kiteelle, Liperiin, Outokumpuun, Polvijärvelle ja Tohmajärvelle.

Pohjois-Karjalassa on käynnissä myös Meijän Digi -hanke, jossa opastetaan Siun Soten sähköisten palveluiden käyttöä, viedään digitukea maaseudulle sekä edistetään nopeiden tietoliikenneyhteyksien rakentamista ja sähköisten asiointipalvelujen käyttöönottoa.

Hanke toimii vuosina 2021 ja 2022 EU:n Maaseuturahaston tuella. Hanketta toteuttavat Siun sote, Maaseudun Sivistysliitto, Meidän IT ja talous Oy  ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.

Laajakaistakaapelia upotetaan tienvarteen. Kuva: Siikaverkko.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute