ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Uusi Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä aloittaa toimintansa 1. marraskuuta

Uusi Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä aloittaa toimintansa 1. marraskuuta

Pohjois-Karjalan maakuntahallitus kokoontui ensimmäisen kerran uudella kokoonpanollaan maanantaina 25.10.

Uusi hallitus pääsi ensitöikseen asettamaan Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kuntavaalikaudelle 2021–2025. Yhteistyöryhmä aloittaa toimintansa 1.11.2021 maakuntahallituksen nimeämän puheenjohtajan, Tiina Räisäsen (sd.), johdolla. Yhteistyöryhmän kokoonpano on esitetty oheisessa liitteessä.

Maakunnan yhteistyöryhmä sovittaa yhteen alueen kehittämiseen vaikuttavien suunnitelmien, sopimusten ja ohjelmien toimeenpanoa. Ohjelmat ovat sekä kansallisia että Euroopan unionin osarahoittamia.

Yhteistyöryhmässä ovat edustettuina alueen kunnat ja maakunnan liitto, ohjelmia rahoittavat valtion viranomaiset ja muut yhteistyöryhmän tehtävien kannalta merkittävät valtionhallintoon kuuluvat organisaatiot. Lisäksi ryhmään kuuluu alueen kehittämisen kannalta keskeisiä tahoja, esimerkiksi työmarkkina- ja elinkeinojärjestöjä, ympäristöjärjestöjä sekä toimijoita, jotka edistävät tasa-arvon ja syrjimättömyyden toteutumista

Maakuntahallitus antoi kokouksessa myös lausuntonsa Etelä-Karjalan ja Kainuun maakuntien maakuntaohjelmista sekä Karelia – rajanylittävän yhteistyön ohjelman 2021–2027 ohjelmaluonnoksesta. Lisäksi hallitus sai tiedokseen, että maakuntaliitto osallistuu partnerina kahden aiemmin toteutetun Interreg Europe -hankkeen Extension-jatkovaiheeseen. Hankkeet ovat CLEAN ja BIO4ECO.

CLEAN-hankkeessa edistetään rakennetun ympäristön energiatehokkuutta ja uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntämistä energiantuotannossa Pohjois-Karjalassa. BIO4ECO-hankkeen tavoitteena on kestävän alueellisen bioenergiapolitiikan tukeminen ja Ilmasto- ja energiaohjelman jalkauttaminen.

Maakuntahallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 22.11. Lieksassa.

Uusi maakuntavaltuusto sekä ensimmäiseen kokoukseen osallistuneet viranhaltijat ryhmäkuvassa.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute