ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Työvoiman kysyntä kasvanut merkittävästi Pohjois-Karjalassa alkuvuodesta

Työvoiman kysyntä kasvanut merkittävästi Pohjois-Karjalassa alkuvuodesta

Työvoiman kysyntää on siivittänyt koko maan kovin liikevaihtojen kasvu erityisesti teollisuudessa. Työllisyysaste on noussut jo koronaa edeltävälle tasolle. Pohjois-Karjalan työmarkkinakatsaus julkaistiin keskiviikkona 8.9.

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen strategiapäällikkö Reijo Vesakoivun mukaan avoimien työpaikkojen määrässä on tehty uusimuotoisen tilastointiajan ennätys: työpaikkoja tuli auki vuoden alkupuoliskolla yli 10 000, mikä on 2 000 enemmän kuin viime vuonna. Eniten kasvua on tapahtunut sote-puolella, osin teollisuudessa sekä ravintola-alalla.

Toisaalta pitkäaikaistyöttömyys on ollut edelleen selkeässä kasvussa, yli vuoden työttömänä olleita on 40 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan.

- Pitkäaikaistyöttömien määrän kääntäminen laskuun on työvoiman saatavuuden turvaamisen ohella erittäin suuri haaste, Vesakoivu sanoo.

Yritysjärjestöjen ja yrittäjien viesti on, että nyt tarvitaan toimia työmarkkinoiden yhä vaikeammaksi menevän tilanteen korjaamiseksi. Abloyn toimitusjohtaja Jari Toivanen toteaa, että työikäisiä ei ole riittävästi kaikilla niillä osaamisalueilla, joihin yhtiön kasvu perustuu.

- Työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan ja sitä edistäisi englanninkielisen tutkintooikeuden saaminen Riverialle, Toivanen vetoaa.

Yli 700 henkeä Joensuussa työllistävä Abloy näkee yhteistyön oppilaitosten eri koulutustasojen kanssa tärkeänä ja kaikkia osapuolia hyödyttävänä. Yhtiön avoimet työpaikat ovat viime aikoina painottuneet mm. ohjelmistosuunnittelu- ja IT-osaajiin, jotta teknologisen murroksen tuomat kasvumahdollisuudet voidaan hyödyntää.

Työmarkkinoilla eletään eriskummallista aikaa. Ei ihme, jos tavallista kansalaista ihmetyttää, kun samaan hengenvetoon puhutaan korkeasta työttömyydestä, työvoimapulasta ja kohtaanto-ongelmasta.

- Varsinkin tulevaisuus huolestuttaa, koska tilastojen valossa aivan ydinmaakuntaa lukuun ottamatta työelämään tulevat ikäluokat vastaavat vain 50–60 prosenttia eläköityvien määristä. Myös poliittisia toimia tarvitaan, sosiaali ja työvoimapolitiikkaa on tarkasteltava kokonaisuutena eikä erillisinä, PohjoisKarjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Matti Vuojärvi sanoo.

Teollisuuden liikevaihto kasvoi 11 prosenttia tammi-kesäkuussa

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kuntakehityspäällikkö Seppo Tiaisen mukaan työvoiman kysyntää on siivittänyt alkuvuodesta koko maan paras liikevaihtojen kasvu. Tämä on ilmennyt erityisesti teollisuudessa, jossa liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 11 prosenttia ja vienti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 20 prosenttia. Työllisyysaste on noussut jo koronaa edeltävälle tasolle.

- Avoimien työpaikkojen kasvu on ollut koko maata kovempaa ja myös työttömyydessä on hieman lähestytty koko maan tasoa. Huolestuttavaa on erityisesti hoivaalan työvoimatilanne, avoimien työpaikkojen määrä on ollut 2,5-kertainen kolmeen edellisvuoteen verraten ja selvästi koko maan kasvua (1,8) suurempi, Tiainen kertoo.

- Kaikkiaan aluekehityksessä on pärjätty ennakoitua paremmin, mikä heijastelee myös edellisvuotta parempaan väestökehitykseen. Pahimpien koronauhkien väistyttyä on kasvu ollut taloudessa kovaa, mutta on ennenaikaista ennustaa, miten pitkälle sitä jatkuu ja mikä on työvoiman kysynnän kasvukäyrä. Ikäluokkien muutokset tuovat joka tapauksessa oman haasteensa työvoiman saatavuuteen, Tiainen jatkaa.

Kehitysjohtaja Soili Makkonen kertoo, että Itä-Suomen yliopisto on aktiivisesti mukana alueen työvoiman saatavuuden ratkaisuissa kumppanuusmallilla. Uusina toimina on mm. käynnistymässä puheterapeuttien ja diplomi-insinöörien koulutus sekä UEF Trainee -hanke, joka tarjoaa tuella sekä matalalla kynnyksellä ulkomaalaisia opiskelijaharjoittelijoita työnantajille.

- Maan kolmanneksi suurin avoin yliopisto sekä jatkuvan oppimisen keskus täydentävät keinovalikoimaa, Makkonen kertoo.

Pielisen Karjalassa nähdään oppisopimuskoulutus tärkeänä ensiapuna

Pielisen Karjalassa kannetaan huolta työvoiman saatavuudesta. Alueen elinkeinoyhtiöiden mukaan työpaikkoja on tarjolla erityisesti tuotannolliselta puolelta sekä hoiva-alalta. Yhtiöt pyrkivät palvelemaan niin työnantajia kuin myös työnhakijoita ja potentiaalisia paluumuuttajia. Muun muassa oppisopimuskoulutus nähdään tärkeänä toimena helpottamaan pikaisesti työvoiman tarvetta.

Seutukunnan avainyrityksiin lukeutuvan Binderholz Nordicin hallintojohtaja Joonas Vitri kertoo, että sahaustoiminnan tuotantomäärien kasvattaminen ja eläköityminen haastavat kiinnittämään huomion työvoiman saatavuuteen.

- Tänäkin vuonna tarvitaan pelkästään Lieksaan yli 20 työntekijää. Yhtiö on aloittanut myös pilottina omaa panostusta vaativan sahaalan koulutuksen, Vitri sanoo.

Pohjois-Karjalan työmarkkinatilannetta käsitellään kahdesti vuodessa ilmestyvän katsauksen kautta. Katsaus julkaistaan verkkosivustolla, jonka linkki löytyy alta. Sivustolla on myös jatkuvasti päivittyvää tietoa mm. työvoimatilanteesta. Syksyn katsauksessa kerrotaan yritysten kuulumiset ja seutukunnista esillä on Pielisen Karjala.

Katukiveen kirjoitettu sana

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute