ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Tule mukaan tekemään maakuntapäivää – hae tapahtumatukea!

Tule mukaan tekemään maakuntapäivää – tapahtumatukea voi hakea 23.4. saakka

Pohjois-Karjalan maakuntapäivä laajenee koko elokuulle maakunnan 300-vuotisjuhlan kunniaksi. Tapahtumatuen haku avautuu 1.3.

Maakuntapäivän sapluuna on ollut selkeä kolmena edellisenä vuonna: paljon erikokoisia tapahtumia eri puolilla maakuntaa elokuun viimeisenä lauantaina. Toimivaa ei lähdetä korjaamaan – ainakaan kovin paljon – tänä vuonna, kun juhlitaan Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlaa. Juhlavuoden kunniaksi maakuntapäivän tapahtumia järjestetään koko elokuun ajan.

- Tapahtumien jakaantuminen koko kuukaudelle vähentää päällekkäisyyksiä ja mahdollistaa osallistumisen useaan tapahtumaan. Saamamme palautteen perusteella ihmiset ovat kiinnostuneita vierailemaan myös muissa kunnissa järjestettävissä tapahtumissa, joten eri päivinä pidettävät tapahtumat ovat tässäkin mielessä kokeilemisen arvoinen juttu, kulttuuriasiantuntija Pentti Ojajärvi kertoo.

Ojajärvi ennakoi, että tapahtumien määrä kasvaa elokuun loppua kohden huipentuen varsinaiseen maakuntapäivään, joka on lauantaina 28.8. Silloin julkistetaan myös mm. Yksinäisyyttä vähentävä teko ja tunnustus maakunnan hyväksi tehdystä työstä.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto tukee maakuntapäivän tapahtumia edellisvuosien tapaan. Tulevaisuusrahastosta myönnetään 50 000 euroa tapahtumien tukemiseen. Yksittäisen tapahtuman tuki voi olla 500–2 000 euroa. Rahoitushaku on avoinna 1.3.–23.4.2021.  Maakuntaliitto pyrkii tekemään rahoituspäätökset toukokuun alkupuolella.

- Toivomme mahdollisimman monen järjestön osallistuvan maakuntapäivän tapahtumajärjestelyihin koko Pohjois-Karjalan alueella. Kannustamme toimijoita yhteistyöhön, niin järjestäminen on helpompaa ja lopputulos komeampi, Ojajärvi sanoo.

Juhlavuotta ja maakuntapäivää varten on avattu verkkosivut, linkki alla. Siellä on mm. avustusten hakuun tarvittavat ohjeet ja lomakkeet tapahtumien järjestäjille. Sivuilta pääsee myös osallistumaan maakuntapäivän infotilaisuuksiin, jotka järjestetään Teams-kokouksina maanantaina 1.3. kello 14.00 ja maanantaina 8.3. kello 14.00. Molemmissa tilaisuuksissa on sama ohjelma.

#pohjoiskarjala300

Kuvakaappaus maakuntapäivän verkkobannerista.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute