ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Taitaja 2019

Taitaja 2019

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on yhteistyökumppanina Joensuu Areenassa 21.–23.5. järjestettävissä ammattitaidon SM-kilpailuissa ja on ollut mukana tietojenkäsittelyn lajitehtävän suunnittelussa. Kokonaisvastuun Taitaja 2019 -kilpailuista kantaa toisen asteen oppilaitos, Riveria.

Tietojenkäsittely on laji, jossa yleisten toimisto-ohjelmien tehokas ja oikeaoppinen hyödyntäminen on avainasemassa. Kyseessä on datanomiksi opiskelevien välinen mittelö.

Lajiin osallistuu kahdeksan suomalaiskilpailijaa ja yksi kansainvälinen osallistuja Venäjältä.

"Hienoa, että saimme maakuntaliiton mukaan lajiimme. Näin merkittävä paikallinen toimija tuo lajiin ihan uuden ulottuvuuden", lajivastaava opettaja Anssi Määttä vahvistaa.

Lajista vastaa Määtän lisäksi opettaja Jarkko Turpeinen. Molemmat ovat toimineet vastaavissa tehtävissä Taitaja-kilpailuissa useina aiempinakin vuosina.

Tehtävien suunnittelussa on vahva panos ollut Päivi Kiiskisellä ja Kalle Laaksolla. Heidän vuosien kokemuksensa yrityksille räätälöityjen koulutusten toteutuksesta on näkynyt tehtävien toteutuksessa.

Maakuntaliitto on esillä lajipisteellä ja on luovuttanut tehtäviin liittyvää aineistoa työelämälähtöisten tehtävien laatimiseksi. 

"Yhteistyössä maakuntaliiton kanssa saimme monipuolisen tehtäväpaketin kasaan. Niissä käsitellään esimerkiksi tulevaa maakuntapäivää ja uusiutunutta brändiä. Aitoa työelämämateriaalia", Päivi Kiiskinen iloitsee yhteistyöstä.

"Yhteistyö on hyvä osoitus työelämän ja oppilaitoksen monipuolisesta vuorovaikutuksesta. Innolla olemme olleet mukana", maakuntaliiton viestintäpäällikkö Eeva Hirvola-Kostamo vahvistaa.

Taitaja-tapahtuma ja kaikki lajit rakentuvat teemojen yrittäjyys, kestävä kehitys, työhyvinvointi ja työturvallisuuden edistäminen, ympärille.

Kari Viljakainen
koulutuspäällikkö, tieto- ja viestintätekniikka
Riveria

 

Teksti on julkaistu aiemmin kevään Pohjois-Karjalan TRENDIT -lehdessä

Kuva tietojenkäsittelyn lajitehtävästä Anssi Määttä, Riveria

Taitaja2019 logo

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute