ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Start Me Up -liikeideakilpailu käyntiin

Start Me Up -liikeideakilpailu käyntiin

Start Me Up -liikeideakilpailussa panostetaan tänä vuonna erityisesti konkreettiseen tukeen, jolla idean voi kehittää tuotteeksi tai palveluksi.

- Pilotointirahoitus nopeuttaa tuotekehitystä mahdollistamalla uuden idean testaamisen asiakkaiden kanssa. Pilotointiin on varattu rahaa yli kolmasosa noin 90 000 euron palkintosummasta. Pilotoinnin tavoitteena on jalostaa ideoita nopeammin kaupallisiksi tuotteiksi tai palveluiksi, kuvailee yritysvalmentaja Kari Pulkkinen kilpailun järjestävästä Joensuun Tiedepuiston Yrityshautomosta.

Kilpailun pääpalkinto on 20 000 euron rahasumma, jonka lisäksi palkintopottia täydentävät useat pienemmät palkinnot. Viime vuoden malliin mukana on myös vapaaehtoinen Some Awards -sarja, jossa yleisö saa äänestää suosikkiliikeideansa minuutin mittaisten myyntipuhevideoiden pohjalta.

Vuoden 2017 Start Me Up -liikeideakilpailun 15 000 euron pääpalkinnon voitti Apila Groupin ja Mervi Matilaisen idea “Kiertotalouden kärkituote jätteestä”. Kiertotalouteen liittyviä ideoita haetaan myös tänä vuonna.
- Jo toimiville yrityksille kilpailu on osoittautunut hyväksi keinoksi tehdä tuotekehitystä ja etsiä uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Odotamme paljon uusia ideoita myös kiertotalouden mahdollisuuksiin liittyen, luonnehtii Kari Pulkkinen.


Start Me Up on Joensuun Tiedepuiston Yrityshautomon järjestämä liikeideakilpailu, jonka tavoitteena on löytää ja palkita sellaiset henkilöt tai yritykset, joiden liikeideassa on ainesta kehittyä pohjoiskarjalaiseksi yritystoiminnaksi. Palkintojen saajat päättää kokeneista ammattilaisista koostuva raati, ja pilotointirahoituksesta puolestaan päättävät Yrityshautomon asiantuntijat.

Kilpailun jälkeen jokainen osallistuja saa halutessaan ohjausta ideansa kehittämiseksi liiketoiminnaksi.
- Start Me Up on mahdollisuus antaa asiantuntijoiden arvioida idean kantavuutta. Olemme valmiita auttamaan ideoiden kehittämisessä myös kilpailun jälkeen, lupaa Kari Pulkkinen Yrityshautomon puolesta.


Kilpailuun voi osallistua yksin, tiiminä, yrittäjänä, yrityksenä, työntekijänä, opiskelijana tai tutkijana. Ideat alalta kuin alalta ovat tervetulleita ja niitä voi lähettää niin monta kuin haluaa.

Kilpailuun voi osallistua myös englanniksi.

Start Me Up -liikeideakilpailu alkaa torstaina 1.2. ja osallistumisaika jatkuu lauantaihin 31.3. saakka. Palkintojen julkistamispäivä on keskiviikkona 9.5.2018.

Start me up banneri

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute