ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Smart East -verkkosivusto esittelee Pohjois-Karjalan vahvat osaamisalat

Smart East -verkkosivusto esittelee Pohjois-Karjalan vahvat osaamisalat

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on avannut verkkosivuston, joka esittelee maakunnan vahvoja osaamisaloja älykkään erikoistumisen näkökulmasta.

Piirretty drone metsän päällä lintuperspektiivistä.

Smart East -verkkosivustolle on koottu infoa, kuvia ja videoita metsäbiotalouden ja teknologiateollisuuden toimialoista, jotka ovat mukana Pohjois-Karjalan älykkään erikoistumisen strategiassa.

Verkkosivustolla kuvataan esimerkiksi puurakentamista, biopohjaisten tuotteiden tutkimusta, fotoniikkaa sekä kaivannaisteollisuuden prosessointiosaamista.

- Smart East -verkkosivuston avulla haluamme tuoda esiin pohjoiskarjalaista osaamista sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Maakuntamme koulutusorganisaatiot, tutkimuslaitokset, elinkeinoelämän kehittämisyhtiöt ja yritykset toimivat lukuisissa eri verkostoissa ja projekteissa ja kehittävät niissä jatkuvasti omaa osaamistaan, sanoo projektipäällikkö Jarkko Kauppinen.

Verkkosivuston nimi – Smart East – viittaa älykkään erikoistumisen lisäksi Pohjois-Karjalan sijaintiin Euroopan unionin itäisessä kulmassa.

Omat vahvuudet tunnistamalla ja niihin panostamalla Pohjois-Karjalasta voidaan tarjota vaikuttavaa osaamista ja ratkaisuja sekä laadukkaita tuotteita maailmalle. Erikoistuminen pitää maakunnan kilpailukykyisenä ja elinvoimaisena. Älykkään erikoistumisen toimintamalli on osa EU:n koheesiopolitiikkaa ja se on yhä vahvistuva trendi EU-jäsenmaissa..

Tutustu Smart East -verkkosivustoon alla olevan linkin kautta.

Piirretty drone metsän päällä lintuperspektiivistä.

Lisätiedot:

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute