ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pohjois-Karjalasta kasvun eväitä koko maahan

Pohjois-Karjalasta kasvun eväitä koko maahan

Jarno Turunen aloitti helmikuun alussa maakunnan edunajamisesta ja sidosryhmäyhteistyöstä vastaavan yhteyspäällikön tehtävässä. Tehtävä avautui, kun Sami Laakkonen valittiin Joensuun kaupungin strategiajohtajaksi.

Jarno Turunen työhuoneessaan ikkunan äärellä.

Maakuntaliitto on työpaikkana tuttu Jarno Turuselle jo 17 vuoden ajalta. Hän siirtyi yhteyspäälliköksi aluekehityspäällikön tehtävästä. Samalla hänen vedettäväkseen tuli yhdeksän työntekijän edunajamisen yksikkö. Yksikön tehtävänä on viedä maakunnan kärkihankkeita eteenpäin sekä pyrkiä saamaan valtion ja osin EU-rahoitusta Pohjois-Karjalaan. Myös saavutettavuuteen liittyvä edunvalvonta on keskiössä. 

- Pohjois-Karjala on pieni maakunta. Meidän pitää itse pitää ääntä ja nostaa asioitamme esille. Hyvät verkostot ja toimiva yhteistyö ovat tässä ensiarvoisen tärkeitä, Jarno Turunen sanoo.

Edunajamisen ohella yksikön tehtävänä ovat kuntapalvelut ja tiedontuotanto. Esimerkiksi maakunnan kunnanjohtajat kokoontuvat säännöllisesti.

Viime vuonna Turusta työllisti yllättäen ja pyytämättä koronakriisi. Hän koordinoi työtä, jossa maakuntaan laadittiin selviytymissuunnitelma sekä investointipaketti kriisin selättämiseksi ja uuden kasvun luomiseksi.

- Seuraavat 2–3 vuotta ovat ratkaisevia maakunnan kehityksen kannalta. Meidän on pystyttävä luomaan uutta kasvua ennen kuin rahoitusta aletaan leikata. Siksi on tärkeää, että meillä on valmiit esitykset investoinneista, kun elvytysrahoja kohdistetaan. Ja sama juttu koskee myös liikennepuolta.

Maakunnassa on vireillä monia hankkeita, jotka käyvät yksiin Suomen kestävän kasvun ohjelman painopisteiden kanssa. Elvytysruiske laittaisi ne liikkeelle nopeasti.

- Tässä pitää muistaa vielä se, että esittämämme ratkaisut vaikuttavat koko maan pärjäämiseen eikä pelkästään Pohjois-Karjalan.

Jarno Turunen on koulutukseltaan filosofian maisteri. Tuupovaarassa syntynyttä miestä motivoi työ maakunnan hyväksi.

- Tämä on todella mielenkiintoinen ja innostava tehtävä, kun saa tehdä töitä kotikulmien tulevaisuuden eteen.

Jarno Turunen poseeraa Pielisjoen linnan portaikossa.

Aiheesta lisää:

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute