ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pohjois-Karjala tarjoaa Venäjä-osaamistaan uudella tavalla

Pohjois-Karjala tarjoaa Venäjä-osaamistaan uudella tavalla

Pohjois-Karjala profiloituu entistä vahvemmaksi Venäjä-osaajaksi uudella RussiaHUB North Karelia -toimintakonseptilla. Tavoitteena on mm. lisätä yhteistyötä ja luoda verkostoja uusien Venäjän alueiden viranomaisten, yritysten, organisaatioiden ja ihmisten kanssa.

Palvelu koskee ensisijaisesti maakunnan omia toimijoita ja asukkaita, mutta yhteistyötä tehdään mielellään myös muiden suomalaisten ja ulkomaisten yritysten ja organisaatioiden kanssa. Toimintaa esiteltiin maanantaina 3.5. pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

- RussiaHUB tuo maakunnan keskeiset Venäjä-yhteistyön toimijat entistä tiiviimmin yhteen. Uuden toimintakonseptin avulla toimijoiden Venäjä-asiantuntemus ja osaaminen sekä Venäjä-palvelut tehdään näkyvämmiksi ja helpommin hyödynnettäviksi, yhteyspäällikkö Timo Leinonen kertoo PohjoisKarjalan maakuntaliitosta.

Maakuntajohtaja Markus Hirvosen mukaan Venäjän läheisyys on merkittävä mahdollisuus.

- Pidän erittäin arvokkaana sitä, että maakunnan Venäjä-toimijat haluavat tämän toiminnan kautta kehittää ja lisätä rajanylittävää yhteistyötä yhdessä maakunnan muiden toimijoiden sekä kansallisen ja kansainvälisen yhteistyöverkoston kanssa, Hirvonen sanoo.

RussiaHUBissa on mukana 12 keskeistä maakunnan Venäjä-toimijaa, jotka edustavat tutkimusta ja koulutusta, yritystoiminnan edunvalvonta- ja kehittämisorganisaatioita sekä julkisia toimijoita ja kuntia.

- Itä-Suomen yliopiston laaja-alainen ja monitieteinen Venäjä-osaaminen sekä vahvat verkostot Venäjällä ovat organisaatioiden käytettävissä RussiaHUBin kautta, lupaa koulutusjohtaja Sanna Iskanius ItäSuomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskuksesta.

- Business Joensuu valmentaa huipputason kv-osaajia Pohjois-Karjalaan niin henkilö- kuin yritystasolla ja siitä on todennäköisesti hyötyä RussiaHUBille. Ja valmennuksissa voidaan hyödyntää RussiaHUBin osaamiskeskittymää, sanoo puolestaan yritysvalmentaja Marco Hautakoski Business Joensuusta.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari tarjoaa laajat verkostot yhteistyökumppaneille.

- Rakennamme liiketoiminnan mahdollisuuksia Suomen ja Venäjän välille tarjoamalla yrityksille parhaan tavan hyödyntää Venäjän-kaupan mahdollisuudet. Tuomme RussiaHUB North Karelian tueksi vahvan osaamisemme ja verkostomme. Tavoitteemme on tehdä tästä yhteistyöstä arkipäivää. Silloin se tuo myös tuloksia, kertoo toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

RussiaHUB North Karelia -logo

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute