ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pehmeiden innovaatioiden kehittäjät Joensuussa 17.–18.11.

Pehmeiden innovaatioiden kehittäjät Joensuussa 17.–18.11.

Pehmeä innovaatio on uusi toimintapa tai -malli, joka voi syntyä sattumalta tai toimintaympäristön muuttuessa. Esimerkki pehmeästä innovaatiosta on toimivamman työmenetelmän keksiminen työn lomassa. Äitiyspakkaus on maailmallakin tunnettu suomalainen pehmeä innovaatio

Elokuussa 2019 käynnistyneen Passpartool-hankkeen tavoitteena on edistää julkisten päätöksentekijöiden kykyä huomioida pehmeitä innovaatioprosesseja omissa strategioissaan ja ohjelmissaan. Interreg Europe -rahoitteisen hankkeen koordinaattori on italialainen Regional Agency for Tehcnology and Innovation.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on yksi hankkeen kumppaneista ja saa kunnian isännöidä hankkeen opintovierailua 17.–18.11. Joensuussa. Kaupunkiin saapuu eri puolilta Eurooppaa 20 hankkeen toteuttajaa ja heille esitellään pohjoiskarjalaisia pehmeitä innovaatioita ja hyviä käytänteitä projektipäällikkö Elsa Pehkosen johdolla.

Hankeväki pääsee tutustumaan muun muassa Mimmit koodaa -toimintaan, joensuulaiseen Suunnittelupajaan, marttatoimintaan ja fotoniikan keskukseen.

 

Piirroskuva kahdesta hahmosta, joista toisen päässä on kysymyksiä ja toisen ratkaisuja.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute