ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Outokummun kaupungin pääkatu päivittyi Digiväyläksi

Outokummun kaupungin pääkatu päivittyi Digiväyläksi

Kummunkatu uudistui Digiväyläksi, joka yhdistää asukkaat, matkailijat ja yritykset.

Outokumpulaiset yritykset voivat juuri nyt hakea kaupungilta sadan euron arvoista palveluseteliä, jonka voi käyttää yrityksen tuotteiden ja palveluiden markkinoimiseen Digiväylällä.

Mutta mikä ihmeen Digiväylä? Kyseessä on verkkoselainpohjainen palvelu, josta saa tietoa Outokummun yrityksistä ja käyntikohteista. Palvelua voi käyttää tietokoneella ja mobiiliälylaitteella, kuten kännykällä tai tabletilla ja lisäksi eri puolille kaupunkikeskustaa on sijoitettu näyttöjä. Yritykset ja yhteisöt voivat myös mainostaa ja markkinoida tapahtumiaan palvelun kautta.

Digiväylän sisänäytöt ovat Urheilutalo-Uimahallin aulassa, Malmitalon infossa kaivosalueella ja kirjaston aulassa. Ulkonäytöt ovat museotunnelin sisäänkäynnin lähellä sekä Kummunkadun varressa Ruplan tontin ja hotellirakennuksen kohdalla.

Digiväylä toteutettiin viime vuonna EU-rahoitteisella hankkeella samalla kun Kummunkatua peruskorjattiin muutenkin. Digiväylä on otettu käyttöön matalalla profiililla koronatilanteen takia. Uudistusta juhlistetaan isommin elokuussa OKUfest-kaupunkifestivaalin yhteydessä – jos festivaali on turvallista järjestää jälleen.

- Tämä on uudenlainen tapa yhdistää kaupungin asukkaat, matkailijat ja yritykset. Digiväylä paitsi tiedottaa palveluista ja tapahtumista, myös tarjoaa elämyksiä, Outokummun teollisuuskylän toimitusjohtaja Juuso Hieta kertoo.

Tämä elämyksellinen puoli nyökkää aluksi vahvasti kaivoskaupungin historiaan. Palvelu pitää sisällään ns. lisätyn todellisuuden (AR), jossa esitellään eri vuosikymmenten louhintatekniikkaa ja havainnollistetaan joitakin yleisimpiä Suomen kivilajeja. Ruplan tontilta löytyy nostalginen outokumpulaista elämää ja rakennuksia esittelevä kuvien katselupiste, joka toimii käyttäjien kännykässä.

Pohjois-Karjalan maakunnan aluerajojen katsotaan syntyneen vuonna 1721 Uudenkaupungin rauhassa. Tänä vuonna Pohjois-Karjala täyttää siis 300 vuotta. Juhlavuoden videosarjassa vieraillaan kaikissa maakunnan 13 kunnassa. Outokumpuun tutustutaan aktiivisesti harrastavien perheiden näkökulmasta. Videon voi katsoa alla olevan linkin kautta.

Kolme tyttöä keinuu hämäkäkkikeinussa Lasten kaivoksella.

Lisätiedot:

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute