ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left MYR kopautti rahat vuoden viimeisille kehittämishankkeille

MYR kopautti rahat vuoden viimeisille kehittämishankkeille

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä eli MYR istui tänään alas päättämään nipusta vuoden viimeisiä kehittämishankkeita. MYR:n käsittelyn jälkeen rahoittajaviranomaiset eli maakuntaliitto, ELY ja Business Finland tekevät piakkoin rahoituspäätökset yli kymmenestä hankkeesta.

Business Finland myöntää rahoituksen neljälle hankkeelle. OAHOT-tutkimushankkeessa tutkitaan miten ja millaisella oppimisanalytiikalla edistetään itseohjattua oppimista. Lisäksi selvitetään oppimisanalytiikan keinoin oppimisprosessien keskeisiä korkealaatuisen osaamisen kehittymistä tukevia elementtejä eri konteksteissa, joita ovat perusopetus, ammatillinen opetus, yliopisto-opetus ja työelämä. Hankkeen hakijana on Itä-Suomen yliopisto ja sen budjetti on n. 1,1 miljoonaa.

Muut hankkeet ovat:

- MIM-komponentit vaativiin olosuhteisiin
- MIM-komponentit vaativiin olosuhteisiin
- Laskennallisesti avustettu reaaliaikainen hammaslääketieteellisten sairauksien kuvantaminen ja visualisoinnin tehostaminen spektridataa hyödyntämällä

Etelä-Savon ELY-keskus aikoo puolestaan rahoittaa seitsemää uutta hanketta ja kahta käynnissä olevaa hanketta lisärahoituksella. 

Digiosaamisella kasvua -projektissa tavoitteena on Joensuun seudun yritysten digitaalisen kasvun mahdollistaminen yritysten digiosaamista ja -ymmärrystä kehittämällä. Näin mahdollistetaan Joensuun seudun mikro- ja pk -yrityksille paremmat edellytykset hyödyntää digitalisaation mahdollisuuksia yritystoiminnassaan tuottavuuden lisäämiseksi.


Projektissa kehitetään yrittäjien ja yritysten henkilökunnan digitaalisia valmiuksia ja näin edesautetaan liiketoimintaa ja yrityksen tuottavuutta. Hakijana on Business Joensuu ja hankkeen budjetti on 575 556 euroa.

Buustia kasvuun -hankkeen hakijana on Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus. Hankkeen tavoitteena on sopeuttaa yrityksiä kasvuun ja kasvun aiheuttamiin toimintaympäristössä tapahtuviin muutostilanteisiin. Lisäksi tavoitteena on yritysneuvontapalvelujen kokonaisvaltainen uudistaminen ja muutos kasvua tukeviin palveluihin. Yritysten kanssa tehtävien suunnitelmien avulla yrityksille voidaan kohdentaa niiden kasvun esteiden tai pullonkaulojen mukaisia osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen palveluja.

Muut hankkeet ovat: 

- Base camp - opiskelijayrittäjyysalustojen kehittäminen
- Vauhtia uralle - joustavia polkuja työelämän osaamistarpeisiin
- YhteisTyöllä tuloksiin
- LVISKA-oppimisympäristön hyödyntäminen monialaisessa ammatillisessa koulutuksessa
- Liikkuen osallisuutta ja aktiivisuutta, LIITOON -hanke


Lisärahoituksen saivat

- Joensuun KAKE 2.0
- Koulutustehtaasta kasvua

Maakunnan yhteistyöryhmä suhtautui myönteisesti siihen, että maakuntaliitto on piakkoin tekemässä rahoituspäätöstä Teollisuuden kilpailukyky -hankkeelle. 

Lisätiedot
EU-ohjelmapäällikkö Tuija Astikainen, p. 040 542 6642, tuija.astikainen@pohjois-karjala.fi

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute