ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Miten Sie käyttäisit kymppitonnin Tohmajärvellä?

Miten Sie käyttäisit kymppitonnin Tohmajärvellä?

Rajakunta Tohmajärven maineen mahtavuus muodostuu merkkihenkilöistä, mahlasta, maisemista, maidosta, metsästä, metallista ja mainiosta myö-meiningistä. Tämä ei ole mainospuhetta!

Yhteisöllisyys on eittämätön vahvuus yrittäjyydelle Tohmajärvellä. Aivan rajan pintaan Värtsilään vastikään majatalon perustanut Marjo Matikainen-Kallström kuvaa alueen yrittäjyyttä ihmisläheiseksi ja ketteräksi. Rajan avautuessa mahdollisuudet laajenevat entisestään.

- Sijainti rajan tuntumassa tarjoaa erinomaiset lähtökohdat niin teollisuudelle, logistiikalle kuin palveluillekin. Kunta pyrkiikin ripeään päätöksentekoon yrittäjien tukena, ja Tohmajärven Yrittäjät palkittiin Vuoden paikallisyhdistyspalkinnolla tammikuussa 2021, vs. kunnanjohtaja Heidi Pitkänen kertoo.

Samaan aikaan lapsiperheiden arki on tehty helpoksi ja vaivattomaksi kuntakeskus Kemiessä. Uusi sivistyskeskus Ahjo on koonnut saman katon alle varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, lukion ja kirjaston. Ahjo on kuumana iltaisinkin, siellä toimii kansalaisopiston ja monikunnallisen musiikkiopiston palvelut kaikenikäisille kuntalaisille.

Pirteän Tikkalan kylän valtti on erinomainen sijainti kuutostien varrella – suoranainen kiitorata etelään ja pohjoiseen yliopistokaupunkiin Joensuuhun.

- Tikkala tarjoaa toimivan uudistetun päiväkodin ja kyläkoulun sekä oivallisia tonttiratkaisuja vaikka kodin ja yrityksen yhdistämiseen.

Innovatiivisuus on Tohmajärvellä keskeinen juttu: jokaisella kunnanvaltuutetulla on käytössään 10 000 euroa kunnan kehittämiseksi. Se osallistaa ja laittaa huomioimaan suuretkin ideat, sillä rahat voi sijoittaa yhteiseen investointikohteeseen. Miten Sie käyttäisit kymmenentuhatta euroa?

- Lisäksi vauvaperheiden tuki on kädenojennus pienten kuntalaisten ja yritysten suuntaan, Pitkänen kertoo uudesta toimintamallista, joka oikeuttaa vauvaperheen tilaamaan erikseen hyväksytyiltä yrityksiltä kunnan maksamaa palvelua kotiin 500 eurolla.

Tohmajärvi on asukkaidensa omistama, rakastama ja hyvin hoitama, itäisimmässä Suomessa sijaitseva, mukavan kokoinen kotikunta, jossa viihdytään ja työskennellään runsaiden ja puhtaiden luonnonvarojen keskellä.

Pohjois-Karjalan maakunnan aluerajojen katsotaan syntyneen vuonna 1721 Uudenkaupungin rauhassa. Tänä vuonna Pohjois-Karjala täyttää siis 300 vuotta. Juhlavuoden videosarjassa vieraillaan jokaisessa maakunnan 13 kunnassa. Tohmajärveen tutustutaan Majatalo Rajan huhtikuun puolivälissä Värtsilään perustaneen Marjo Matikainen-Kallströmin mukana. Linkki videoon alla.

Kuvankaappaus videolta. Marjo Matikainen lukee kirjaa majatalonsa sohvalla.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute