ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Metsäalan yhteistyö tiivistyy Pohjois-Karjalan ja Japanin välillä

Metsäalan yhteistyö tiivistyy Pohjois-Karjalan ja Japanin välillä

Pohjois-Karjalan ja Japanin Naganon metsäbiotalousyhteistyö virallisesti käyntiin.

Pohjois-Karjalan ja Japanin Naganon yhteistyö metsäbiotaloudessa käynnistyi virallisesti maanantaina 10.5.2021, kun Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvonen, Naganon prefektuurin metsähallinnon johtaja Eiji Ide ja Naganon Inan kaupunginjohtaja Takashi Shirotori tapasivat kumppanialueiden ensimmäisessä yhteistyökokouksessa.

Tapaamisessa käynnistettiin käytännön kehittämistoimet kumppanialueiden välillä.  

- Muun muassa Pohjois-Karjalasta yhteistyössä mukana oleville tutkimus- ja koulutusorganisaatioille aletaan hakea kumppaneita Naganosta, kertoo projektipäällikkö Petteri Ryhänen Karelia-ammattikorkeakoulusta.

Lisäksi yhteistyön odotetaan avaavan kotimaisille yrityksille uusia vientimahdollisuuksia maailmalle.

Noin kahden miljoonan asukkaan Naganon prefektuuri on Japanin kolmanneksi metsäisin alue. Sen pinta-alasta lähes 80 prosenttia on metsää. Silti metsävarojen hyödyntäminen, metsäalan kehittäminen ja siihen liittyvä liiketoiminta ovat vielä kehittyvässä vaiheessa. Nagano haluaakin hyödyntää pohjoiskarjalaista metsäalan tuntemusta ja osaamista kehittämistoimissaan.

- Alueidemme välisestä yhteistyöstä voi syntyä uusia tapoja, innovaatioita ja teknologisia ratkaisuja Naganon ja PohjoisKarjalan runsaiden metsävarojen hyödyntämiseen sekä niihin liittyvän elinkeinotoiminnan, koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen. Naganon prefektuuri ja Inan kaupunki ovat nostaneet esille jo muutamia aiheita ja teemoja, joiden kehittämiseen kaipaavat Pohjois-Karjalan asiantuntemusta, Ryhänen kertoo.

Yhteistyötä vauhdittaa EAKR-rahoitteinen Pohjois-Karjalan ja Japanin Naganon metsäbiotalousyhteistyön kehittäminen 2020-2022 -hanke, jonka päätoteuttaja on Karelia-ammattikorkeakoulu. Mukana ovat myös Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Luonnonvarakeskus, Itä-Suomen yliopisto, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria ja Business Joensuu Oy. Asiantuntijajäseninä yhteistyössä toimivat Metsäkeskus ja Pohjois-Karjalan Team Finlandin edustus.

- Suunnittelemme vierailua Hokkaidoon lokakuussa pidettävien Japanin kansallisten metsäkonemessujen yhteyteen. Silloin voimme vierailla myös Naganossa tutustumassa kumppanialueeseen, alueen metsäalan toimintoihin ja kehittämistarpeisiin, sekä tavata yhteistyötahoja kasvokkain paikan päällä. Matkalle osallistuu Japaniyhteistyössä mukana olevia pohjoiskarjalaisyrityksiä, Petteri Ryhänen kertoo.

Lähikuva puupinosta.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute