ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maakuntapäivä laittoi tapahtumajärjestäjät liikkeelle

Maakuntapäivä laittoi tapahtumajärjestäjät liikkeelle

Maakuntapäivän tapahtumatukea on hakenut lähes sata toimijaa. Tämä on lähes tuplasti enemmän kuin viime vuonna.

- Nyt on yhtä aikaa hyvä mieli ja harmitus. Hyvä mieli tulee siitä, että hakemusten suuri määrä osoittaa maakunnan toimijoiden toipumista korona-ajan passiivisuudesta. Nyt halutaan ilmiselvästi taas tehdä, toimia ja kokoontua yhteen. Harmitus tulee siitä, että maakuntaliitto ei voi tukea kaikkia hyviä tapahtumia, vaan joudumme suorittamaan karsintaa, kertoo maakuntaliiton kulttuuriasiantuntija ja maakuntapäivän tapahtumien koordinoija Pentti Ojajärvi.

Maakuntaliitto tukee tapahtumia Tulevaisuusrahaston kautta 50 000 eurolla edellisvuosien tapaan. Yksittäisen tapahtuman tuki voi olla suurimmillaan 2 000 euroa. Tukea saavat tapahtumat valitaan perjantaihin 4.6. mennessä. Valinnoissa painotetaan muun muassa uusia tapahtumia, joita on ilmoitettu huomattavan paljon. Painoarvo on myös lapsille ja nuorille suunnatuissa tapahtumissa. Samaan aikaan maakuntaliitto haluaa pitää kiinni siitä, että tapahtumia järjestetään eri puolilla Pohjois-Karjalaa.

- Vaikka maakuntaliiton tukea ei tällä kertaa tulisikaan, niin toivottavasti mahdollisimman moni tapahtuma voitaisiin järjestää talkoohengessä useiden yhdistysten ja yritysten yhteistyöllä, Pentti Ojajärvi sanoo.

Suurin osa tapahtumista sijoittuu maakuntapäivään, jota vietetään lauantaina 28. elokuuta. Maakuntapäivää juhlistetaan kuitenkin koko elokuun ajan Pohjois-Karjalan 300-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

- Hakemusten suuri määrä on erittäin positiivinen asia. Se kertoo Pohjois-Karjalan toimijoiden suuresta maakuntarakkaudesta ja halusta järjestää toimintaa toisille ihmisille. Vaikean korona-ajan jälkeen kaipaamme juuri eri kokoisia tapahtumia piristämään ihmisten arkea, maakuntajohtaja Markus Hirvonen toteaa.

Maakuntapäivän avaus vuonna 2020. Erkki Räsänen ja Pentti Ojajärvi tervehtivät laittamalla kyynärpäät yhteen.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute