ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maakuntahallitus hyväksyi Pohjois-Karjalan vaikuttamisen kärjet

Maakuntahallitus hyväksyi Pohjois-Karjalan vaikuttamisen kärjet

​​​​​​​Maakuntaliiton keskeisiin tehtäviin kuuluu maakunnan edunajaminen tavoitteenaan Pohjois-Karjala, jossa on hyvä asua, elää ja tehdä työtä. Maakunnan edunajamistoimet on kuvattu vaikuttamisen kärjissä.

Vaikuttamisen kärjet 2019 on maakuntahallituksen hyväksymä edunajamisen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen asiakirja, joka antaa kokonaiskuvan vireillä olevista hankkeista sekä tahtotilan niistä hankkeista, jotka Pohjois-Karjalan tulevaisuuden kannalta nähdään tärkeinä.

Maakunnan strategisia vaikuttamisen kärkihankkeita ovat biotalouden kasvupaketti, kaivostoiminnan vahvistaminen, Pohjois-Karjalan nostaminen pedagogisen osaamisen huippumaakunnaksi, Kontiolahden ampumahiihtokeskuksen aseman vahvistaminen, liikennejärjestelmän kehittäminen, valtion toimintojen sijoittaminen Pohjois-Karjalaan sekä maakunta- ja sote-uudistuksen läpivienti.

Ratapiha, liikenneyhteyksien runkoverkosto ja tuomioistuinvirasto

- Lähiviikkojen strategisen tärkeitä tavoitteita ovat Joensuun ratapihahankkeen viiden miljoonan euron käynnistämisrahan saaminen mukaan valtion talousarvioon ja Pohjois-Karjalan maakunnan elinvoiman kannalta hyvä päätös maanteiden ja rautateiden runkoverkosta. Kevään aikana odotetaan myös päätöstä tuomioistuinviraston mahdollisesta sijoittamisesta Joensuuhun, kertoo yhteyspäällikkö Sami Laakkonen.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute