ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Lieksa luo kaavoittamalla kasvun mahdollisuudet matkailulle

Lieksa luo kaavoittamalla kasvun mahdollisuudet matkailulle

Metsä- ja biotalousinvestointien jatkoksi Lieksassa vastataan luontomatkailutrendiin Kolin ja Ruunaan alueiden kaavoituksilla. Kaupungin visiossa Koli­­–Ahmovaara on Suomen kärkikohde vastuullisessa, kestävässä ja ympärivuotisessa matkailussa.

Lieksan kaupunki panostaa kaupungin kehittämiseen monipuolisesti. Lieksan ainutlaatuisten matkailukohteiden, Kolin ja Ruunaan, alueilla tehdään parhaillaan suunnitelmia vuosiksi eteenpäin. Kolin matkailuvisio 2050 sekä Koli–Ahmovaara- ja Lieksa–Ruunaa-kaavoitukset luovat suuntaviivat alueiden kehittämiseen niin matkailun kuin palvelurakenteen kasvavien tarpeiden näkökulmista.

Matkailuvision tavoitteena on, että vuoteen 2050 mennessä Koli–Ahmovaara-alueen matkailuvolyymi on kymmenkertaistunut nykyisestä ja kasvu on vaikuttanut laajasti Lieksan ja Juuan kehitykseen. Laajalle Koli–Ahmovaaran strategisen kaavan suunnittelualueelle tavoitellaan 25 000 vuodepaikkaa ja 3 000 uutta asukasta.

- Haluamme vastata luontomatkailun kasvuun. Kolilla on mielestämme mahdollisuus kehittyä Suomen ympärivuotisimmaksi matkailukeskukseksi, taustoittaa Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen käynnissä olevia suunnitelmia.

- Matkailuelinkeinon kasvaessa alueiden palvelurakenne monipuolistuu, mikä palvelee niin kuntalaisia kuin matkailijoita. Yhtenä merkittävänä tavoitteena on työpaikkojen lisääntyminen, mikä nostaa myös asukasmäärän kasvuun, Saastamoinen jatkaa.

Luonto luo pohjan Lieksan elinvoimalle. Matkailun lisäksi merkittävä asema on metsä- ja biotaloudella, johon on tehty investointeja viime vuosina muun muassa Kevätniemen teollisuusalueella. Teollisuuden alat elintarviketuotannosta raskaampaan teollisuuteen sekä kattava pienyritysverkosto takaavat elinvoiman monipuolisuuden ja kestävän toiminnan.

- Monipuolinen teollisuus tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia myös työntekijöille. Työpaikat metsäbiotaloudessa, elintarvike- ja rengasteollisuudessa sekä monilla muilla aloilla tarjoavat mahdollisuuksia työllistymiseen kaupungissamme matkailuelinkeinon lisäksi, kertoo elinvoimajohtaja Saastamoinen.

Pohjois-Karjalan maakunnan aluerajojen katsotaan syntyneen vuonna 1721 Uudenkaupungin rauhassa. Tänä vuonna Pohjois-Karjala täyttää siis 300 vuotta. Juhlavuoden videosarjassa vieraillaan kaikissa maakunnan 13 kunnassa. Lieksan videossa kerrotaan kaupungin elinvoiman kärjistä, jotka ovat metsä- ja biotalous sekä matkailu. Videon voi katsoa alla olevan linkin kautta.

Kuvankaappaus Lieksan videosta. Pyöräilijä ohittaa kauniin vanhan talon kaupungin keskustassa.

Lisätiedot:

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute