ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Lentoliikenne palautettava nopeasti Joensuuhun

Pohjoiskarjalaisetkaan eivät lennä ilman siipiä – lentoliikenne palautettava nopeasti Joensuuhun

Pohjois-Karjalan maakuntahallitus odottaa Finnairilta nopeita ja maakunnalle myönteisiä päätöksiä lentoliikenteen jatkosta.

Koronavirusepidemia uhkaa lamauttaa maakuntien lentoliikenteen pitkäksi aikaa. Mikäli Finnair pysyy päätöksessään, Joensuuhun ei lennetä ennen marraskuuta 2020. Yhtiö kertoo katsovansa jatkon vasta elokuussa, kun kysyntätilanteesta on selvempi näkymä.

Tämä ei käy Pohjois-Karjalan maakuntaliitolle.

- Tilanne on kestämätön maakunnan saavutettavuuden ja elinkeinoelämän näkökulmasta. Emme voi roikkua löysässä hirressä, vaan meidän on saatava varmuus tulevasta, maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen sanoo.

Maakuntaliiton, Joensuun kaupungin ja Pohjois-Karjalan kauppakamarin edustajat keskustelivat tilanteesta Finnairin edustajien kanssa maanantaiaamuna 18.5. Maakuntahallitus piti kokoustaan samaan aikaan. Maakunnan viesti Finnairille on, että Joensuun lentojen asteittainen käynnistäminen on välttämätöntä ja se on tehtävä mahdollisimman nopeasti. Finnairia pyydetään myös vaikuttamaan osaltaan siihen, että Joensuun lentoaseman kiitotien remontti aloitetaan alkuperäisten suunnitelmien mukaan kesällä 2020.

- Kyse on myös mielikuvista – Joensuun lentokenttä ei ole pieni matkustajamäärissä mitattuna, maakuntahallituksen kokouksessa todettiin.

Seuraava tapaaminen maakunnan toimijoiden ja Finnairin kesken on 11. kesäkuuta.

 

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute