ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Kaisa Mäkäräinen innostaa Pohjois-Karjalaa yhä parempiin suorituksiin

Kaisa Mäkäräinen innostaa Pohjois-Karjalaa yhä parempiin suorituksiin

Kaisa Mäkäräinen on Pohjois-Karjalan Maakunnan kehittäjä 2020. Urheilun sekatyöläiseksi itseään kutsuva Mäkäräinen palkittiin 20.1. Joensuussa.

Kaisa Mäkäräinen poseeraa Maakunnan kehittäjä -palkinto kädessään.

Aktiiviuransa maaliskuussa 2020 päättänyt ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen on paitsi urheilun lähettiläs, myös Pohjois-Karjalan lähettiläs, joka markkinoi maakuntaa sekä asuinpaikkana että matkailukohteena. Mäkäräisellä on osuutensa siihen, että koko maakunnalle tärkeitä ampumahiihdon suurkisoja järjestetään Kontiolahdella.

Mäkäräinen on ennen kaikkea luonut innostavan ilmapiiriin, jossa tehdään tavoitteista totta.

- Kaisa Mäkäräinen on esimerkillään osoittanut tervettä itsekriittisyyttä ja osoittanut, että analysoimalla omaa työtään ja kehittämällä itseään on mahdollista toimia maailman huippujen joukossa hyvinkin vaativilla aloilla, palkintoperusteissa sanotaan.

Keskiviikkona 20.1. Ravintola Kerubissa järjestetyssä tilaisuudessa palkinnon ojensivat Mäkäräiselle maakuntajohtaja Markus Hirvonen ja Joensuun Nuorkauppakamarin puheenjohtajuutta vuonna 2020 hoitanut Ilkka Koski. Paikalla oli myös joukko edellisvuosien maakunnan kehittäjiä: Ari Mononen, Anu Vehviläinen, Harri Broman, Markku Pyykkönen ja Esa Haapala.

- Palkinto on jaettu perinteisesti maakuntaliiton Uudenvuoden vastaanoton yhteydessä. Nyt juhla peruttiin koronan takia, mutta tässä ajassa tämän palkinnon jakaminen on tärkeämpi kuin koskaan, sanoo maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen.

Kaisa Mäkäräinen kertoo olevansa ylpeä saamastaan palkinnosta vaikean koronavuoden jälkeen.

- Meitä ei ole täällä maakunnassa liikaa, joten kannustaisin kaikkia pitämään huolta kotiseudustamme ja sen ihmisistä. Tykkään itse hoitaa asiat huolella, mutta rennosti. Sen näkisin myös koko maakunnan vahvuutena. Täällä isoistakin asioista voi sopia yhdessä vaikka torikahvien äärellä. Emme tarvitse siihen välttämättä korkeita kerrostaloja ja hienoja toimistoja.

- Kontiolahden kisaorganisaatio järjesti onnistuneesti koronavuonna kolme viikkoa maailmancupia, mikä kertoo paljon pohjoiskarjalaisuudesta: keskinäisestä yhteistyöstä, menestyksen halusta, sisusta, joustavuudesta, yhteisöllisyydestä ja ylipäätään taidosta löytää ratkaisut vallitseviin ongelmiin

Mäkäräinen toteaa, että paikallisten on ehkä vaikea ymmärtää ampumahiihdon tuomaa kansainvälistä näkyvyyttä.

- Itse olen sen nähnyt matkatessani Keski-Euroopassa ja Venäjällä. On helppo sanoa asuvansa Kontiolahden vieressä, Joensuussa. Heti tiedetään, missä se sijaitsee.

Myönteinen esimerkki maakunnan menestyksestä

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja Joensuun Nuorkauppakamarin myöntämän Maakunnan kehittäjä -palkinnon tavoitteena on aktivoida maakunnan asukkaita työskentelemään yhteisen ja yhä paremman Pohjois-Karjalan hyväksi. Kehittäjäpalkinnon saaja on samalla myönteinen esimerkki maakunnan menestyksestä.

Maakuntaliiton ja nuorkauppakamarin lisäksi Kaisa Mäkäräisen valintaa tukivat Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Joensuun kaupunki, Karelia-ammattikorkeakoulu, Pohjois-Karjalan yrittäjät, Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI ja Itä-Suomen yliopisto.

Maakunnan kehittäjäksi on valittu vuosien varrella monipuolinen joukko liike-elämän, kulttuurin, koulutuksen ja urheilun vaikuttajia. Viime vuonna palkinto myönnettiin Mantsinen Group Ltd Oy:n toimitusjohtaja Mia Mantsiselle.

Kaisa Mäkäräinen pohtii uusia haasteita kaikessa rauhassa.

- Olen vielä uuden elämänvaiheen alussa. Korona on hidastanut sitä, että pääsisin kiinni uusiin erilaisiin töihin, mutta samalla se on antanut minulle paremmin aikaa rauhoittua ja mietiskellä maailmaa ja uusia mahdollisia tavoitteita. Sopivasti olen päässyt tekemään töitä esimerkiksi nuorten valmennuksen parissa ja mediassa sekä muutamien yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisäksi olen päässyt näkemään läheltä maailmancupin järjestelyitä aidan toiselta puolen.

Maakunnan kehittäjä Kaisa Mäkäräisestä on tehty myös haastatteluvideo, joka julkaistaan palkinnonjakotilaisuudessa. Sen voi katsoa alla olevan linkin kautta.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute