ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Juuka panostaa matkailuun ja kuntalaisten hyvinvointiin

Juuka panostaa matkailuun ja kuntalaisten hyvinvointiin

Juuka panostaa Koli­­–Ahmovaara-alueen kehittämiseen matkailun ympärivuotiseksi kärkikohteeksi. Samaan aikaan kuntaa uudistetaan voimakkaasti.

Juuka on mukana Pohjois-Karjalan matkailun ykköskohteen eli Kolin kehittämisessä, mutta samalla kunnassa tehdään monia asioita, jotka tuovat elinvoimaa ja hyvinvointia.

- Kunnan koulu- ja varhaiskasvatus asiat ovat uudistuneet tai uudistumassa. Tulevina vuosina panostamme liikkumiseen, matkailuun, ympäristöasioihin ja yleiseen hyvinvointiin, kunnanjohtaja Henri Tanskanen linjaa.

Lieksan kaupungilla ja Juuan kunnalla on kunnianhimoiset suunnitelmat Kolin vaikutusalueen kehittämiseksi matkailun, vakituisen asumisen ja elinkeinoelämän tarpeisiin. Koli-Ahmovaara osayleiskaava 2040+ ja Kolin vaikutusalueen strateginen osayleiskaava 2040+ -luonnokset ovat parhaillaan lausuntokierroksella. Kolin ja Ahmovaaran alueelle tavoitellaan 25 000 vuodepaikkaa ja 3 000 uutta asukasta vuoteen 2050 mennessä.

Henri Tanskanen aloitti Juuan kunnanjohtajana vuoden 2021 alussa. Hän on vaikuttunut saaristo-osakunnan yhteisöllisyydestä, josta on saatu voimaa moneen rohkeaan avaukseen. Koulukeskus, päiväkoti ja kehitysvammaisten palveluyksikkö on sijoitettu omalle kampusalueelleen keskelle kuntakeskusta. Jäähalli ja Ahmovaaran liikuntahalli on rakennettu talkoovoimin. Yritykset ovat uusiutuneet ja investoineet voimakkaasti.

- Yhdessä tekeminen ja myönteinen ote ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että Juukaan muuttaa enemmän ihmisiä kuin lähtee pois. Väestörakenteesta huolimatta kunnan profiili on nuorekas, Tanskanen kuvailee aluettaan.

Pohjois-Karjalan maakunnan aluerajojen katsotaan syntyneen vuonna 1721 Uudenkaupungin rauhassa. Tänä vuonna Pohjois-Karjala täyttää siis 300 vuotta. Juhlavuoden videosarjassa vieraillaan kaikissa maakunnan 13 kunnassa. Juuan videossa tutustutaan juuri toteutuneisiin ja vireillä oleviin kehityshankkeisiin uuden kunnanjohtajan opastamana. Videon voi katsoa alla olevan linkin kautta.

Kuvankaappaus videolta. Kunnanjohtaja juttelee parturin kanssa.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute