ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Itärajan maakunnat ja Karjalan tasavalta yhdistävät voimansa matkailun kasvattamiseen

Itärajan maakunnat ja Karjalan tasavalta yhdistävät voimansa matkailun kasvattamiseen

Matkailun tiekartta sisältää rajanylittävien matkailutuotteiden ja -reittien kehittämistä ja niiden kansainvälistä markkinointia.

Pohjois-Karjalan, Etelä-Karjalan, Kainuun ja Karjalan tasavallan päättäjät ja matkailualeorganisaatiot keskustelivat rajanylittävän matkailuyhteistyön pitkän aikavälin strategiasta perjantaina 4.12. Verkossa järjestetty tilaisuus kokosi ensimmäistä kertaa toimijat "saman pöydän ääreen".

Tilaisuudessa Pohjois-Karjala, Etelä-Karjala sekä Karjalan tasavalta allekirjoittivat kolmen vuoden suunnitelman, jonka tavoitteena on edistää ja kasvattaa matkailua rajan molemmin puolin. Kainuu on mukana aiemmin tänä vuonna Pohjois-Suomen sekä Karjalan tasavallan välillä allekirjoitetussa sopimuksessa.

Seuraavan kolmen vuoden tavoitteena on vahvistaa itäisen Suomen alueiden ja Karjalan tasavallan välistä matkailuyhteistyötä sitoutuneesti konkreettisten toimenpiteiden kautta. Matkailun tiekartaksi kutsuttu suunnitelma sisältää rajanylittävien matkailutuotteiden ja -reittien kehittämistä ja niiden markkinointia kansainvälisille markkinoille. Lisäksi suunnitelma sisältää infrastruktuuriin ja rajanylitykseen liittyviä kysymyksiä ja aktiivista tiedottamista alueiden sisäisistä toimista, kertoo VisitKarelian Venäjän markkinoista vastaava asiantuntija Anna Härkönen.

Suunnitelmassa konkretisoituu aiemmin toisistaan erillään olevat toimenpiteet ja alueiden välinen yhteistyö. Suunnitelmaan on kirjattu myös toimenpiteistä vastaavat tahot ja tavoitteet. Yhdessä muodostamme todella ison matkailualueen, jolla on valtavasti matkailupotentiaalia ja ainutlaatuisia elämyksiä. Yhdessä meillä on paljon enemmän mahdollisuuksia saavuttaa tunnettuutta kansainvälisillä matkailumarkkinoilla. Konkreettisia tuloksia odotamme muutaman vuoden sisällä, Härkönen jatkaa.

Matkailun tiekartan toimenpiteet auttavat yhteistyön suunnittelua ja toteutusta ja varmasti lisäävät rajanylittävää matkailua, kunhan koronatilanne ensin rauhoittuu ja Suomen ja Venäjän välinen raja avautuu myös henkilöliikenteelle, lisää Timo Leinonen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

 

 

 

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute