ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Hyvinvoinnin askelmerkit työn alla

Hyvinvoinnin askelmerkit työn alla

Mari Nupponen tietokoneen äärellä.

Pohjois-Karjalan tavoitteena on olla hyvinvoinnin edelläkävijä vuoteen 2025 mennessä, joten askelmerkkien on oltava kohdallaan. Joulukuussa hyväksytystä hyvinvointistrategiasta laaditaan parhaillaan toimintasuunnitelmaa maakuntaliiton hyvinvointiryhmässä.

- Tavoitteenamme on saada toimintasuunnitelma valmiiksi kesäkuussa. Sen jälkeen aloitamme tiedottamis- ja jalkauttamistyön, kertoo maakuntaliiton koulutus- ja hyvinvointiasiantuntija Mari Nupponen.

Painopistealueita on neljä: Hyvinvoivat, terveet ja osalliset asukkaat, Korkeatasoinen osaaminen ja hyvät työllistymisen edellytykset, Asukaskeskeiset palvelut ja hyvinvointiyrittäjyys sekä Terveellinen, turvallinen ja viihtyisä ympäristö.

Joensuulainen Mari Nupponen (VTM) aloitti määräaikaisessa tehtävässä maaliskuun alussa. Hyvinvointiryhmän lisäksi hän toimii koulutus- ja ennakointiryhmässä, eläkeläisneuvottelukunnassa ja maakunnallisessa nuorisovaltuustossa.

Mari ehti olla vain kaksi viikkoa töissä, kun liitto siirtyi etätyöskentelyyn koronan takia. Korona on vaikuttanut voimakkaasti hänen vastuualueisiinsa. Aikataulut ovat menneet uusiksi.

- Esimerkiksi koulutus ja ennakointityöryhmä ei ole päässyt vielä kokoontumaan. Sielläkin on strategia olemassa ja seuraavaksi pitäisi päästä tekemään toimintasuunnitelmaa. Eläkeläisneuvottelukuntakaan ei ole ymmärrettävästi kokoontunut, mutta puheenjohtajan kanssa olemme miettineet alustavasti syksyn ohjelmaa. Mutta kaikki on vielä avoinna. Nuorisovaltuuston Manufest-tapahtumakin päätettiin siirtää kesäkuulta elokuulle.

Hyvinvointisektori hallussa

Mari Nupponen siirtyi maakuntaliittoon Joensuun kaupungilta.

- Kaupungilla toteutin kansalaistoimijalähtöisiä kaupunkikehittämishankkeita eli KAKE hankkeita. Myönsimme kansalaistoimijoille rahoitusta pienimuotoisiin kehittämishankkeisiin ja tapahtumiin, joilla edistettiin erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden osallisuutta ja työllistymistä.

Mari on työskennellyt myös 15 vuotta Joensuun ja sittemmin Itä-Suomen yliopiston täydennyskoulutusyksikössä. Hyvinvointisektori tuli tutuksi erilaisissa koulutus- ja kehittämishankkeissa.

- Koulutimme työparini kanssa ympäri Suomen noin 300 henkilöä tuetun työllistymisen asiantuntijoiksi.

Vapaa-ajallaan Mari toimii Pohjois-Karjalan Muisti ry:n hallituksessa sekä muistiaktiivien puheenjohtajana. Hän harrastaa miniatyyrejä eli nukkekoteja.

- Opiskelukin voidaan laskea harrastukseksi. Suoritan tällä hetkellä ratkaisukeskeistä työnohjaajakoulusta.

 

 

Mari Nupponen

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute