ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left HAMA-työryhmän esittämät toimenpiteet tukisivat maaseudun elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä

HAMA-työryhmän esittämät toimenpiteet tukisivat maaseudun elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä

Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukunta katsoo, että Harvaan asuttujen alueiden (HAMA) parlamentaarisessa työryhmässä ehdotetut toimenpiteet tukisivat harvaan asutun maaseudun elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä.

Keskiviikkona 24.3. kokoontunut Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottekunta julkaisi kannanoton, joka koski Harvaan asuttujen alueiden (HAMA) parlamentaarinen työryhmän esittämiä toimenpide-ehdotuksia maaseudun tulevaisuuden elinvoiman ja hyvinvoinnin tukemiseksi.

Neuvottelukunta näkee hyvänä, että toimenpide-ehdotuksista on pyydetty lainoppineen perustuslain mukaisuuden ennakkoarviointi ja sen mukaisesti voidaan todeta, että toimenpiteiden toteuttamiselle ei ole perustuslaillista estettä.

Neuvottelukunta kannustaa asianomaisia ministeriöitä tukemaan esitettyjen toimenpiteiden alueellisia kokeiluja ja laatimaan niille vaikutusten arvioinnit. Lisäksi neuvottelukunta näkee tärkeänä, että alueiden erityispiirteet voidaan huomioida edellä mainituin julkisin kehittämistoimenpitein ja siten kasvattaa Suomen eri osien elinvoimaa ja hyvinvointia.

Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukunnan kannanoton voi lukea alla olevan linkin kautta.

 

Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien logo

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute