ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Finnair parantaa Joensuun jatkoyhteyksiä maailmalle

Finnair parantaa Joensuun jatkoyhteyksiä maailmalle

Joensuun yöpyvän koneen lähtöaika uudistuu vastaamaan paremmin kansainvälisten jatkoyhteyksien tarpeita.

Joulukuun alusta 2018 lukien talvikauden loppuun uusi lähtöaika Joensuusta on 0540. Kone laskeutuu Helsinkiin 0645. Aikataulumuutos mahdollistaa sen, että Joensuusta lentävät saavat kiinni aiempaa kattavammin koko Finnairin Helsinki-Vantaalta kello 0730 käynnistyvän Euroopan jatkoyhteyksien viuhkan. Muutos varmistaa päiväasiointiyhteydet Joensuusta mm. Brysseliin, minkä lisäksi aiempaan verrattuna uusia jatkoyhteyksiä ovat mm. Tallinna 0730 sekä Kööpenhamina, Göteborg ja Pariisi 0735.

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteyspäällikkö Sami Laakkonen pitää aikataulujärjestelyä erittäin tervetulleena maakunnan kansainvälisen saavutettavuuden kannalta. Erityisesti vientiyrityksille sekä tutkimus- ja innovaatiotoiminnalle hyvät lentoyhteydet ovat välttämätön kilpailukykytekijä.

”Haluan myös kiittää Finnairia hyvästä ja pitkäjänteisestä yhteistyöstämme”, toteaa Laakkonen.

”Seuraamme säännöllisesti Joensuun lentoliikenteen kehitystä ja pohdimme yhdessä, mitä voimme tehdä mm. vuorotarjonnan ja aikataulujen kehittämiseksi. Arvostamme maakuntana myös suuresti sitä joustavuutta, mikä Finnairilla on ollut mm. Kontiolahden ampumahiihtokisojen lentojärjestelyjen suhteen”, Laakkonen jatkaa.

”Finnairin näkökulmasta yhteistyö Pohjois-Karjalan ja Finnairin välillä toimii hyvin, tapaamiset maakunnan kanssa ovat yhteistyötä edistäviä ja panostukset digitaaliseen kaupankäyntiin turistien saamiseksi kantavat myös hedelmää. Tästä on hyvä jatkaa matkustajamäärien kasvattamista yhdessä alueen kanssa”, toteaa johtaja Rolf Backman Finnairilta.

lentoasemalla ihmiset menossa koneeseen

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute